Agenţia franceză a medicamentului recomandă continuarea vaccinării cu serul AstraZeneca, după ce Danemarca şi alte state au suspendat-o

Sursa: Pixabay

Agenţia franceză a medicamentului (ANSM) recomandă o continuare a vaccinării împotriva covid-19 cu vaccinul AstraZeneca-Oxford, într-un aviz publicat vineri, la o zi după ce Danemarca şi o serie de state membre UE au suspendat vaccinarea cu acest vaccin, în urma unor tulburări de coagulare a sângelui semnalată în rândul persoanelor vaccinate, relatează Reuters, preluat de News.ro.

”ANSM împărtăşeşte recomandarea (Agenţeii Europene a Medicamentului) EMA de continuare a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca. Noi date ar putea să determine ANSM să revizuiască această poziţie”, anunţă Agenţia Naţională franceză de Siguranţa Medicamentului (ANSM).

”Mai multe ţări europene au suspendat în baza principiului precauţiei şi în mod temporar vaccinarea cu AstraZeneca, în urma mai multor cazuri grave de tulburare a coagulării, precum evenimente tromboembolice”, aminteşte ANSM.

”În Franţa, un caz de tromboze multiple, într-un context CIVD (coagulare intravasculară diseminată), a fost analizat în cadrul Comitetului şi urmărit de la 11 martie. Având în vedere datele disponibile, nimic nu permite să se conchidă că acest efect are legătură cu vaccinul” administrat, anunţă agenţia franceză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here