AIEA, despre incendiul de la centrala nucleară din Zaporojie: Echipamentul „esențial” nu este afectat și nu au fost raportate schimbări în nivelul de radiaţii

Foto: Wikipedia

Echipament esenţial de la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina nu este afectat după incendiul provocat acolo de bombardamentele ruse, iar nivelul radiaţiilor este neschimbat, a anunţat vineri Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), care a citat autorităţile locale de reglementare în domeniul nuclear, transmite Agerpres, care citează Reuters.

AIEA a adăugat că Ucraina a anunţat că uzina, situată în sud-estul ţării, a fost bombardată în timpul nopţii.

„Autoritatea ucraineană de reglementare a anunţat că un incendiu la sit nu a afectat echipament ‘esenţial’ şi că personalul centralei ia măsuri de atenuare. Nu au fost raportate schimbări în nivelul de radiaţii la centrală”, a menţionat AIEA.

Echipele de intervenţie ucrainene au anunţat vineri că au stins un incendiu care s-a declanşat într-o clădire a centralei nucleare din Zaporojie, lovită în timpul nopţii de bombardamentele ruse, în plină invazie a Moscovei asupra acestei ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here