Ajutor de 850 de milioane de lei pentru fermierii afectați de secetă. Ce sumă va fi acordată pentru fiecare hectar

Potrivit șefului Cancelariei premierului, Ionel Dancă, Guvernul a adoptat în ședința de luni o OUG care acordă ajutoare de stat pentru despăgubirea fermierilor afectați de secetă. Această schemă de ajutor de stat are un buget de 850 de milioane de lei pentru aproximativ 34.400 de fermieri, cu o suprafață afectată de aproape 1,16 milioane de hectare.

Valoarea maximă a sprijinului acordat în cadrul acestei scheme de ajutor de stat poate să ajungă până la 925 de lei pe hectar pentru suprafețele afectate de secetă.

Imediat după publicarea OUG în Monitorul Oficial, fermierii se vor putea înscrie în cadrul acestui program. Vor putea depune cererile pentru finanțarea acestor pierderi, în termen de 10 zile, astfel încât în cursul lunii septembrie să fie efectuate plățile în cadrul acestui program de compensare”, a mai declarat Ionel Dancă, după ședința de Guvern.

La începutul acestei luni, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că, din cauza secetei, producţia medie la grâu în acest an este de 2,9 tone pe hectar, în scădere cu 40% faţă de 2019, când regimul precipitaţiilor a fost unul normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here