ALDE vrea ordonanță de urgență pentru alegeri locale în două tururi

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu spune că formaţiunea politică pe care o conduce optează pentru alegerea primarilor în două tururi, precizând că nu este pentru asumarea răspunderii pe un astfel de subiect, ci consideră că trebuie găsită formula unei ordonanţe de urgenţă, transmite News.ro.

“ALDE optează fără niciunfel de echivoc în favoarea alegerii primarilor în două tururi. Acesta a fost şi unul din subiectele pe care le-am convenit, le-am discutat şi le-am convenit cu PNL-ul, cu conducerea, cu preşedintele partidului înainte de votul de investitură care a avut loc în Parlament. Se impune ca Guvernul să găsească soluţia optimă. Nu sunt pentru asumarea răspunderii într-un astfel de subiect, trebuie găsită formula unei ordonanţe de urgenţă care să reglementeze cât mai rapid pentru că după aceea intrăm într-o coliziune să spun cu recomandările Comisiei de la Veneţia”, a declarat Tăriceanu, luni, într-o conferinţă de presă.

El spune că trebuie demarate aceste proceduri înainte de începerea sesiunii parlamentare.

“Insist pentru această soluţie, am văzut că există şi alte partide care susţin, premierul Orban a declarat că este în favoarea organizării alegerilor pentru primari în două tururi aşa încât ar trebui cât mai degrabă demarat acest proces şi nu trebuie aşteptată începerea sesiunii parlamentare, trebuie de pe acum, avem încă practic jumătate de lună la dispoziţie pentru a demara aceste proceduri”, a mai spus liderul ALDE.

El solicită Guvernului şi stabilirea unui calendar pentru ca partidele să cunoască data alegerilor locale.

“Cer Guvernului să propună un calendar în aşa fel încât partidele să poată ştii bine care este data ţinerii alegerilor şi să ne organizăm pe cale de consecinţă. Acesta este un lucru foarte important care nu trebuie sub nicio formă amânat”, a mai spus Tăriceanu, care a spus că ALDE va merge singur pe liste proprii şi la alegerilor locale şi la cele parlamentare.

Foto: INQUAM/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here