ALEGERI ÎN FRANȚA | Bătălie neobosită pentru voturile extremei drepte – ultimele șarje dintre Zemmour și Marine Le Pen

Eseistul – încă neanunțat drept candidat – a dat asigurării că votul pentru candidata RN „este inutil”, iar aceasta din urmă a criticat „vechile măsuri liberale” ale polemistului. Așa a arătat ultimul schimb de replici dintre cele două nume care își dispută voturile extremei dreapta franceze, Eric Zemmour și Marin Le Pen, potrivit Le Figaro.

<< Eric Zemmour și Marine Le Pen, potențiali rivali de extremă dreaptă pentru alegerile prezidențiale, și-au continuat, duminică, schimbul de replici, primul dând asigurări că votul pentru candidatul RN „este inutil”, al doilea atacând „vechile măsuri liberale” ale polemistului.

„Marine Le Pen și-a închis alegătorii, care sunt în mare parte alegători ai claselor populare – muncitori, șomeri, angajați – într-un ghetou politic (…) prin urmare, votul pentru Marine Le Pen este inutil, deoarece ea nu poate câștiga alegerile prezidențiale, deoarece nu are o alianță cu o parte a burgheziei”, a declarat fostul jurnalist, la emisiunea Grand Jury, de la RTL-LCI-Le Figaro.

Marine Le Pen estimase, vineri, la Bruxelles, că Eric Zemmour nu are „nicio șansă să ajungă în turul doi” și punea la îndoială o „alegere a provocării” care să-i împartă pe francezi.

„Eu sunt cel care reunește”, a răspuns, duminică, Éric Zemmour: „Aveți 67% dintre francezii care se tem de marea înlocuire (teoria conspirației care vorbește despre înlocuirea populației europene cu o populație de imigranți – n.r.), eu sunt singurul care folosește acest cuvânt. Doamna Le Pen are o față dezgustată când aude acest cuvânt”.

Va fi candidat sau nu? „Decizia mea este luată în capul meu și îmi voi alege momentul”, a răspuns autorul eseurilor care susțin o politică de identitate, precizând că „nu există termen”.

La finalul zilei, la LCI, Marine Le Pen a considerat că Eric Zemmour „este un candidat” și a spus că e surprinsă că o atacă mai mult pe ea decât pe Emmanuel Macron.

Spunând că nu a văzut „o valoare adăugată” în abordarea polemistului, ea l-a criticat și în probleme economice și sociale, făcând referire la „vechi măsuri liberale”, „remedii vechi care și-au demonstrat ineficiența”, cum ar fi pensionarea la 64 de ani – ea recomandă ca pensionarea să fie posibilă de la 60 de ani, după 40 de ani de contribuții.

Marine Le Pen îl acuză și pe Eric Zemmour că a creat, prin remarcile sale „excesive”, o diviziune pe tema imigrației.

Marine Le Pen și Éric Zemmour au fiecare aproximativ 16% din intențiile de vot, concurând pentru locul al doilea în primul tur al alegerilor prezidențiale, în spatele lui Emmanuel Macron, potrivit unui sondaj publicat de Ipsos, vineri. >>

ALEGERI ÎN FRANȚA | Echipa „din umbră” a lui Eric Zemmour. Pe lista secretă, apropiați ai extremei drepte, dar și un angajat al propagandei ruse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here