ALEGERI ÎN FRANȚA | Macron recuperează, în Barometrul Le Figaro Magazine. Stânga, în impas

Sursa: Facebook

Cu două puncte în plus, potrivit Barometrului Figaro Magazine, președintele Emmanuel Macron recâștigă o parte din terenul pierdut luna trecută.

<< Din decembrie 2020 până în noiembrie 2021, cota de încredere al lui Emmanuel Macron nu s-a schimbat: 36%. Și a oscilat între un maxim de 40% și un minim de 34%.

Înseamnă asta că, la mai puțin de șase luni până la alegerile prezidențiale, opinia francezilor s-a stabilizat? Nimic nu este mai puțin sigur. Pe de o parte, pentru că 34% dintre francezi nu au deloc încredere în președinte – un prag foarte ridicat. Pe de altă parte, pentru că aceste mișcări au la bază în special ezitările unei părți dintre simpatizanții dreptei.

Luna aceasta, 40% dintre ei au decis (+ 6) să-și pună încrederea în șeful statului. În urmă cu două luni, fusese invers (-13 până la 31%). Acest electorat este așadar extrem de volatil și ar putea, dacă republicanii vor avea o dinamică bună după congresul lor din 4 decembrie, să aleagă și să susțină candidatul desemnat de militanți.

De aici și importanța, pentru Emmanuel Macron, a alegerii cu grijă pe cine să scoată în față, în această perioadă. Barometrul îi oferă un indiciu, printre miniștrii săi: Bruno Le Maire (50%, + 11) și Olivier Véran (44%, + 10) sunt apreciați de acest electorat.

Candidata socialistă la președinție nu reușește să decoleze! Mai rău, după întâlnirea de la Lille, Anne Hidalgo a cunoscut un recul printre simpatizanții de stânga (35%, – 4) precum și printre cei ai extremei stângi (35%, – 8). Cei mai populari, pe stânga, nu sunt socialiști: Nicolas Hulot (42%) și Édouard Philippe (41%)!

Reglarea conturilor cu Emmanuel Macron nu pare să fie încununată de succes pentru fostul președinte al Republicii. În ciuda unei prezențe puternice în mass-media, François Hollande este încă în declin. În ciuda unei mici creșteri în rândul susținătorilor de stânga (31%, + 2), el rămâne în urma lui Anne Hidalgo, încă în dificultate. >>

ALEGERI ÎN FRANȚA | Ce tip de alegători atrage Eric Zemmour și de la care dintre candidați ar „rupe” cel mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here