Alegeri prezidenţiale în Brazilia. Lula îl devanseză pe Bolsonaro cu trei zile înainte de primul tur

Foto: Flickr

Potrivit unui sondaj, fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva îl devansează cu 14 puncte procentuale pe şedul statului în exerciţiu Jair Bolsonaro în intenţiile de vot şi poate spera la o victorie în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Brazilia, duminică, relatează AFP, citată de News.ro.

Conform unui sondaj realizat de institutul de referinţă Datafolha, publicat joi, Lula este creditat cu 48% din intenţiile de vot, după ce în urmă cu o săptămână era creditat cu 47%, iar Bolsonaro a obţinut la rândul său un punct procentual şi este creditat cu 34% din intenţiile de vot.

Lula, care a guvernat Brazilia în perioada 2003-2010, poate fi ales în al treilea mandat încă din primul tur, în cazul în care obţine 50% dintre voturile exprimate, fără voturi nule sau în alb.

Potrivit Datafolha, el este creditat cu 50% din intenţii în votul exprimat, la fel ca în urmă cu o săptămână, iar preşedintele de extremă dreapta cu 36%, după ce a fost creditat cu 35% în sondajul anterior.

Acest scor al fostului preşedinte de stânga rămâne în marja de eroare a sondajului, de plus sau minus două puncte procentuale, şi face să planeze incertitudinea asupra unui tur doi la 30 octombrie.

În al doilea tur, Lula l-a învinge pe Bolsonaro cu un scor de 54% la 39%, potrivit Datafolha.

Această anchetă de opinie a fost efectuată pe un eşantion de 6.800 de persoane, mai mare decât eşantioanele antrrioare şi decât al unui ultim sondaj pe care Datafolha urmează să-l publice sâmbătă.

Într-un sondaj publicat luni de către Institutul Ipec, Lula era creditat cu 52% dintre voturile exprimate, iar Bolsonaro cu 34%.

Variola maimuţei: OMS deplânge atacurile împotriva primatelor din Brazilia

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here