Alexandra Lăncrăjan, procuroarea DNA care lucrează la dosarul „Tel Drum”, în care este vizat Liviu Dragnea, este cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară pentru un comunicat de presă dat în numele asociației pe care o conduce, în legătură cu cazul de la Caracal.

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de: doamna procuror Diaconu Antonia din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, domnul procuror Iordache Cosmin Adrian din cadrul DNA – Structura centrală, doamna procuror Lăncrănjan Carmen Alexandra din cadrul DNA – Structura centrală, toţi sub aspectul comiterii abaterii disciplinare prevăzută de art.99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă de marți al Inspecției Judiciare, informează newsweek.ro.

Conform aceluiași document, „inspectorii judiciari au reţinut că domnul procuror Popescu Ovidiu Cristian şi domnul prim procuror Zăvoianu Cătălin Alexandru, ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au gestionat în exercitarea atribuţiilor de serviciu date dintru-un dosar penal în curs de efectuare a urmăririi penale, respectiv activităţi desfăşurate nu numai de reprezentanţii Ministerului Public, ci şi de alte autorităţi/instituţii ale statului ce au fost furnizate şi preluate în cadrul comunicatelor postate de AMASP şi procurorii Antonia Diaconu şi Alexandra Carmen Lăncrănjan.

În cuprinsul comunicărilor publice au fost identificate atât informaţii inexacte, cât şi date confidenţiale”. Procuroarea Carmen Lăncrănjan a mai intrat în ateția Inspecției Judiciare anul trecut, când, fără a-l nominalizat, l-a contrazis, pe Facebook, pe Tudorel Toader, aflat atunci în funcția de ministru al Justiției. Procuroarea își exprima, de fapt, părerea referitoare la o postare făcută pe Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook, referitoare la felul în care infracțiunea de abuz în serviciu este menționată în Codul penal din Germania.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here