Ambasada Rusiei continuă manipularea și după convocarea lui Kuzmin la MAE pentru explicații

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin sursa: Facebook / Ambasada Rusiei în România

Ambasada Rusiei a reacționat după ce ambasadorul Valeri Kuzmin a fost chemat la MAE să dea explicații vizavi de atacul la adresa Casei Regale și la poziția pro-NATO exprimată de Majestatea Sa Margareta într-un discurs ținut în fața diplomaților.

Printr-un mesaj pe Facebook, ambasada a chemat la discuții Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, organizația de la care a pornit actualul val de revoltă publică la adresa noilor încercări ale Rusiei a manipulare a istoriei. ANRM s-a sesizat prima față de postarea prin care ambasada Rusiei o ataca cu furie pe șefa Casei Regale pentru exprimarea unor poziții pro-NATO și pro-UE.

Prin tonul mesajului, diplomații ruși nu cheamă la o discuție nepărtinitoare, ci vrea să-și pună la punct criticii. Ambasada consideră că Rusia a fost acuzată „neîntemeiat” că a atacat Georgia și Ucraina, și că afirmațiile Custodelui Coroanei in acest sens sunt „născociri calomnioase”

„Ne-a atras atenția petiția răspândită de mass-media electronică locală „Demnitatea și regalitatea românească. O atitudine în prag de 1 decembrie”, alcătuită de reprezentanții Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Alianței pentru Centenar și ai societății civile. În această privință, ținem să remarcăm că autorii documentului menționat, care este dedicat comentariului nostru pentru presa din 22 noiembrie a acestui an, au evitat sensul său esențial. Comentariul invoca faptul următor: Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Margareta, care și-a asumat funcții ce nu-i sunt caracteristice, de evaluare a politicii externe a statelor străine, în speță a Rusiei, și a acuzat în mod neîntemeiat țara noastră de agravarea situației din regiunea Mării Negre, de „atacul împotriva Georgiei în 2008, Ucrainei în 2014 și intervenția militară în Orientul Mijlociu în 2015”. Explicațiile Ambasadei despre esența acestor născociri calomnioase, din punctul de vedere al diplomației ruse, au rămas aproape neobservate.” a scris Ambasada Rusiei, care le cere criticilor să vină cu documente.

Potrivit surselor Universul.net, ANRM a luat act de mesajul trimis de diplomații Moscovei, dar nu decis încă dacă și în ce mod va da curs invitației otrăvite făcută de Ambasada Rusiei.

3 COMENTARII

  1. Baloane de săpun sau fumigene,problema reală este faptul că România este o tara ocupată de către rețelele KGB-GRU,conspirate in așa zise „partide politice”.
    Puterile publice constituționale,administrația centrală și locală, armata ,serviciile speciale și justiția, deci tot ceea ce înseamnă componentele statului,sunt sub controlul și în slujba KGB.
    Crima organizata reprezintă cea care jefuiește bugetul de stat și resursele naturale,este forța de acțiune în teren a aceleiași organizații.
    Cazul prezentat este doar o ” combinație” pentru a vedea noi ce patrioți sunt cei care conduc tara..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here