Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de infecții cu Covid: Începutul școlii se va vedea după 10-15 zile

Profesorul Alexandru Rafila a declarat, miercuri, că este posibil să asistăm la o creștere accentuată a numărului de cazuri de coronavirus în următoarele săptămâni.

Referindu-se la numărul record de cazuri raportat miercuri, Rafila a spus că această creștere are legătură cu întoarcerea românilor din concediu și că în următoarele 10-15 zile este posibil să se vadă în statistici și impactul pe care îl are asupra pandemiei deschiderea școlilor.

Nu îmi place să fac aprecieri legate de cifre, mă interesează trendul, dacă e ascendent, să vedem unde curba de creştere se aplatizează şi să vedem dacă sunt măsuri care pot scădea acest trend. Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra un număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile. Depinde cât de importantă e această creştere şi cine sunt persoanele bolnave, dacă sunt cu comorbidităţi, sau adulţi tineri, sau copii. Dacă o să fie o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situaţia se schimbă radical”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Reprezentantul României la OMS spune că este important de văzut dacă numărul mare raportat miercuri este un trend sau o întâmplare.

Nu trebuie să intrăm în panică. Vor exista întotdeauna zile în care s-au concentrat multe cazuri pozitive şi asta este una din ele. Vedem dacă e întâmplare sau trend, e foarte important. Al doilea comentariu pe care îl am este faptul că suntem la jumatatea lui septembrie şi dacă se confirmă numărul de cazuri se datorează faptului că în primele zile din septembrie mulţi s-au întors din concediu”, mai susține reprezentantul României la OMS.

Miercuri a fost înregistrat un nou record negativ de infecții cu coronavirus. Au fost raportate 1.713 cazuri, cu peste 200 de cazuri mai mult decât precedentul record de pe 27 august, când au fost raportate 1.504 cazuri noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here