Alexe susține că este nevinovat, la ieșirea de la DNA. „Nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe a ajuns, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a da declaraţii în dosarul în care este suspectat de luare de mită şi instigare la delapidare, după ce ar fi cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă. După aproximativ o jumătate de oră, el a plecat de la DNA.

Costel Alexe a plecat de la DNA după aproximativ o jumătate de oră. La ieşire, el a afirmat că este nevinovat, transmite News.ro.

„Am dat curs invitaţiei domnului procuror de a mă prezenta”, a spus el, la sosire.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, luni, că solicită încuviinţarea urmăririi penale a lui Costel Alexe, fost ministru şi fost deputat, pentru luare de mită şi instigare la delapidare, după ce ar fi cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi monitorizarea măsurilor luate pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Costel Alexe a precizat, tot luni, că a aflat „cu surprindere” de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA şi precizează că îşi doreşte finalizarea acestui demers cât mai repede şi aflarea adevărului.

„Nu am cerut şi nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, a susţinut Alexe.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi ministrului Justiţiei Stelian Ion cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe, fost ministru al Mediului, pentru fapte care fac obiectul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, transmite Administraţia Prezidenţială. PÎCCJ a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri.

Ulterior, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de urmărire penală formulată de preşedintele Klaus Iohannis privindu-l pe fostul ministru al Mediului Costel Alexe.

1 COMENTARIU

  1. Era normal ca presa sa urmareasca si pe mituitor,directorul tablagiu,nu?Din declaratiile sale si felul de a vorbi cu presa,puteam sa ne dam seama daca minte sau nu..asa,incoltit e doar fostul ministru,ca deh,e mai cunoscut si are impact la publicul cascator si inghititor de galuste fabricate in studiourile teve..Cata diferenta a „jurnalistilor” rosii, fata de aceasta stire si cele in care erau prezentati penalii lor-pesede-alde ,plus udrea,bica,prezentati ca victime ale „statului paralel al procurorilor”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here