Premierul Cehiei a prezentat scuze, de cinci ori, populației pentru impunerea noilor restricții

Foto: Andrej Babis / Facebook

Criza coronavirusului din Republica Cehă se înrăutățește din ce în ce mai mult în ultimele săptămâni, atât de mult încât premierul Andrej Babis a prezentat public scuze cetățenilor, de cinci ori, într-o conferință de presă susținută miercuri.

„Îmi cer scuze că noile restricții vor impacta vieților proprietarilor de afaceri, cetățenilor, angajaților. Îmi cer scuze, de asemenea, că am exclus de facto posibilitatea ca acest lucru să se întâmple pentru că nu am putut să îmi imaginez că acest lucru se putea întâmpla”, a spus Babis, citat de CNN.

Noile măsuri de restricție adoptate în Cehia includ limitarea mișcării libere a persoanelor în țară, dar și închiderea magazinelor și serviciilor non-esențiale. Măsurile vor fi în vigoare până în data de 3 noiembrie. Purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile închise și deschise, inclusiv în mașina personală, a fost impusă din nou începând de marți.

Timp de mai multe săptămâni, șeful Executivului de la Praga a refuzat impunerea de restricții dure populației, motivând că economia trebuie protejată, însă această decizie, de multe ori contrazisă de experții din domeniul sanitar, a dus la scăparea de sub control a epidemiei.

Cehia, o țară cu o populație de 10 milioane de locuitori, raportează acum mai multe cazuri la 100.000 de locuitori decât orice altă țară din lume. Doar miercuri au fost raportate peste 15.000 de noi infecții, un record.

Republica Cehă a fost lăudată în primăvară pentru felul în care a gestionat atunci pandemia – un lockdown timpuriu și obligativitatea purtării măștii au dus la o răspândire foarte limitată și un număr mic de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here