Senatoarea PNL Alina Gorghiu a scris, pe Facebook, că decizia premierului Viorica Dăncilă de a depune o plângere în instanţă împotriva preşedintelui Klaus Iohannis privind declaraţiile acestuia despre un „Guvern corupt” este o soluţie prin care „să te umpli de penibil definitiv”.

„Căldura mare dăunează grav conducerii PSD! Dacă minte nu e, dacă şanse să intre turul doi nu sunt, dacă deficitul e peste 3% din PIB, dacă broşele chanel nu salvează situaţia economică, iar aceasta pare satisfăcătoare doar când e văzută din elicopter, dacă glumele proaste de la şedinţele de partid nu ţin loc de politici publice, dacă partenerii externi te evită şi propunerile tale despre orice sunt respinse de societate… Dacă marea nu te inspiră, dacă te cheamă Dancilă, atunci găseşti imediat soluţia să te umpli de penibil definitiv: trânteşti o plângere penală împotriva Preşedintelui Klaus Iohannis pentru o declaraţie care nu a surprins decât pe PSD!”, a scris senatoarea Alina Gorghiu, sâmbătă, pe Facebook.

Reacţia liberalului vine ca urmare a anunţului premierului Viorica Dăncilă de sâmbătă, la Mamaia, că va depune plângere penală pe numele preşedintelui Klaus Iohannis, ca urmare a afirmaţiilor acestuia cu privire la faptul că Guvernul este corupt.

Întrebată care este fapta pe care o sesizează, Dăncilă a afirmat că duminică se va întâlni cu avocaţii.

În urmă cu câteva zile, Viorica Dăncilă a afirmat că este revoltător faptul că şeful statului Klaus Iohannis de la foloseşte tribuna oficială a Administraţie Prezidenţiale expresia „Guvern corupt”. Premierul îi cere preşedintelui să prezinte urgent probe în acest sens.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

„Nu ar trebui să fie, însă, nicio surpriză pentru nimeni. Dimpotrivă, este rezultatul firesc a doi ani şi jumătate de guvernare haotică, incompetentă şi coruptă. Prin votul din 26 mai, românii le-au transmis PSD şi ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD şi ALDE, pur şi simplu se fac că nu îl înţeleg”, a explicat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here