Foto: Allen Coliban/ Facebook

Primarul Brașovului, Allen Coliban (USR), anunță că a descoperit un caz de „hoție” în Primăria Brașov, „un contract falsificat de angajați ai primăriei în favoarea unei firme care prestează servicii pentru oraș”. El arată către fostul primar al Brasovului, George Scripcaru, și cere că acesta să fie dat afară din PNL.


„Toleranță zero pentru hoție în Primăria Brașov. Încă din campanie am fost atenționat de mulți oameni din oraș că în administrația locală se întâmplă nereguli, unele chiar de natură penală.
Am încercat să nu mă las influențat și am venit în Primărie fară preconcepții.
Iată, însă, că doar la o lună distanță de la preluarea mandatului încep să apară și dovezile pentru ceea ce înainte erau doar zvonuri.
Am descoperit recent în Primăria Brașov un contract falsificat de angajați ai primăriei în favoarea unei firme care prestează servicii pentru oraș. Pe scurt, a fost modificată data contractului pentru ca firma să nu plătească penalizările legate de întârzierea prestării serviciilor pentru care s-a semnat contractul.

Am decis următoarele măsuri:
/ Cercetare disciplinară internă
/ Predarea dovezilor către instituțiile juridice abilitate să cerceteze cazul
/ Declanșarea unui audit intern, care va începe în această lună.

Mă aștept, acum, să descoperim și alte nereguli similare, iar mesajul meu este unul foarte ferm: nu voi tolera nicio încălcare a legii în Primăria Brașov!”, a anunță Coliban, joi seara.

Primarul Brasovului le cere liderilor PNL să îi retragă sprijinul politic lui George Scripcaru, care acum este consilier local din partea PNL.

„Toate aceste lucruri s-au întâmplat în mandatul vechii administrații, personificată de George Scripcaru, fost primar, acum consilier local din partea PNL.
De la preluarea mandatului, am avut o colaborarea foarte bună cu PNL Brașov, care face pași rapizi în a se delimita de membrii cu probleme sau suspiciuni de natură penală. Și cred că împreună vom pune atât municipiul, cât și județul, pe un făgaș de dezvoltare accentuată.

Atunci când această bună colaborare a fost umbrită, acest lucru s-a întâmplat din cauza vechii ‘găști’ condusă de George Scripcaru.

Cred că cel mai bun semnal pe care PNL poate să îl dea brașovenilor că își dorește să se despartă de vechile metehne pentru totdeauna este retragerea sprijinului politic lui George Scripcaru prin pierderea calității de membru în partid.

Le cer domnului Vestea, președintele PNL Brașov, și domnului Ludovic Orban, premier și președinte PNL, să îl îndepărteze pe George Scripcaru din PNL și, prin urmare, din Consiliul Local Brașov. Astfel, el nu va mai putea avea nicio legătură formală cu aparatul și deciziile administrative din Primăria Brașov.

Consider că este un gest potrivit în prag de alegeri parlamentare, pentru că, fară hoție în administrația publică este ceea ce ne dorim cu toții, indiferent de spectrul politic. Pe 27 septembrie asta au decis brașovenii că își doresc pentru orașul lor”, mai spune Coliban.

DNA a anunțat, la scurt timp după alegerile locale, că fostul primar al Brasovului, George Scripcaru, este urmărit penal pentru șantaj după ce l-a amenințat pe patronul unei firme de publicitate care afișa reclame cu candidatul USR PLUS, Allen Coliban, în autobuzele primăriei. Scripcaru i-a cerut să nu mai difuzeze clipurile electorale, în caz contrar firma respectivă urma să piardă contractul încheiat cu Primăria Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here