Ambasada României la Washington a atras fonduri private de aproape 500.000 de dolari pentru promovarea ţării

Ambasada României la Washington anunţă, într-un comunicat transmis joi AGERPRES, că anul trecut a atras fonduri private de aproape jumătate de milion de dolari pentru promovarea ţării noastre în SUA.

Astfel, pentru organizarea evenimentelor dedicate marcării a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România – SUA, precum şi pentru promovarea intereselor româneşti, pe lângă alocaţiile MAE din fonduri publice, ambasada a atras fonduri private în valoare de aproape jumătate de milion de dolari – 481.000 de dolari, precizează sursa citată.

Misiunea diplomatică anunţă, totodată, organizarea, în 2023, a unei serii de evenimente de diplomaţie publică de anvergură, parte a programului intitulat „România – SUA un parteneriat pentru viitor: celebrăm talentul românesc”. Programul va fi organizat după modelul celui de anul trecut, iar pentru atingerea obiectivelor acestuia ambasada are deja sprijinul unor companii româneşti.

„Vom continua să investim în promovarea unei bogate agende care să susţină Parteneriatul Strategic cu SUA. Facem acest efort pentru conştientizarea nevoilor de securitate ale României, precum şi pentru a prezenta oportunităţile investiţionale româneşti partenerilor americani. Vrem totodată ca prietenii americani să cunoască cât mai multe lucruri despre România şi despre bogăţia sa culturală. În tot acest demers, avem sprijinul unor companii româneşti, care dovedesc astfel că înţeleg nevoia de investiţii în diplomaţia publică şi se implică pentru promovarea imaginii României în SUA”, a subliniat Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA.

Agenda de evenimente a Ambasadei României pentru acest an „va reflecta diversitatea dimensiunilor Parteneriatului Strategic, continuând să dezvolte şi să valorifice oportunităţile şi potenţialul semnificativ al relaţiei bilaterale”, se arată în comunicat.

Andrei Muraru: Am avut ieri o primă întâlnire cu noua ambasadoare a SUA în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here