Ambasadorul Chinei în Regatul Unit are interdicție de-a intra în clădirea Parlamentului de la Londra. Care este motivul

Ambasadorului Chinei în Marea Britanie, Zheng Zeguang, a fost anunțat că nu poate intra în Parlamentul Marii Britanii câtă vreme sancțiunile impuse de Beijiing împotriva unor parlamentari britanici rămân în vigoare, relatează BBC.

Zheng Zeguang trebuia să participe miercuri la o recepție în Camera Comunelor, găzduită de grupul parlamentar pentru China.

Ambasada Chinei a reacționat spunând că este o decizie „demnă de dispreț și lașă” care dăunează intereselor ambelor țări.â

Interdicția vine într-un moment în care tensiunile dintre cele două guverne sunt mari. În martie, China a impus interdicții de călătorie și înghețarea activelor pentru șapte parlamentari pe care i-a acuzat că au răspândit minciuni despre Beijing.

Măsura luată de Beijing a venit ca răspuns la decizia Regatului Unit de a impune sancțiuni împotriva oficialilor chinezi pentru încălcări ale drepturilor omului în Xinjiang.

În ciuda acestui fapt, grupul parlamentar pentru China a decis să-l invite pe Zheng la recepție, măsură respinsă însă de conducerea Camerei Comunelor în urma unor proteste din partea parlamentarilor sancționați de China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here