Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat că dragostea pe care copiii o primesc de la părinţi şi familia lor este decisivă, dar introducerea în învăţare şi către viaţa lor viitoare prin intermediul cărţilor este extrem de importantă, scrie Agerpres.

Preşedintele Asociaţiei Ovidiu RO, Maria Gheorghiu, le-a citit mai multor copii, vineri, la Filiala Emil Gârleanu a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, cartea „Bicicleta fermecată” de Mihaela Coşescu, iar Hans Klemm, varianta în limba engleză.

Klemm a afirmat că i-ar încuraja pe toţi părinţii români să-şi îndemne copiii să citească. În opinia sa, cititul e abilitatea de bază pe care un copil ar trebui să o aibă, iar cu cât cineva citeşte mai mult, cu atât mai bine.

Diplomatul este de părere că, pe de o parte, sistemul educaţional românesc produce „talent incredibil”, dar pe de altă parte, e multă muncă de făcut privind îmbunătăţirea calităţii rezultatelor, precizând că aceste lucruri sunt valabile şi în SUA.

Mihaela Coşescu a spus că vinerea aceasta se împlinesc doi ani de când i-a spus povestea din „Bicicleta fermecată” fiului său, în seara de Moş Nicolae, când acesta nu putea să adoarmă.

Ea a precizat că această carte a fost publicată în aprilie 2018 şi că varianta în limba engleză a apărut anul acesta.

E o poveste care, de fapt, s-a scris în sufletul meu când eram de vârsta lor şi când petrecem vacanţele la bunici şi mergeam la livadă, la pădure, cu oile sau cu caprele şi amintirile acelea care s-au strâns acolo au ieşit la iveală fără să-mi dau seama în această poveste. E o poveste despre copilăria bunicilor noştri, despre o fetiţă care avea patru ani, a văzut o carte poştală cu o bicicletă (…), la început a aşteptat să-i aducă Moş Crăciun o bicicletă, dar asta nu s-a întâmplat. Ani la rândul a muncit şi a împletit ciorapi şi fulare pentru a-şi cumpăra o bicicletă (…), mereu erau alte priorităţi şi nu a ajuns să-şi cumpere această bicicletă, dar la un moment dat a făcut un gest de bunătate şi cineva i-a spus: ‘Ia să-ţi dau şi eu ceva, dar nu am decât bicicleta mea veche şi ruginită'”, a spus Coşescu.

Ea a menţionat că Zamfira avea 74 de ani când a primit bicicleta, pe care a pornit „într-o călătorie fascinantă”, pe parcursul căreia întinereşte şi ajunge să fie din nou copil.

Brandi Bates a menţionat că a organizat acest eveniment în calitate de fondator al mişcării „Citim împreună în România”, care îi încurajează pe părinţi să le citească 20 de minute în fiecare zi copiilor din momentul în care s-au născut. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here