Ciolacu cere schimbarea miniștrilor respinși, Orban îi susține

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a cerut schimbarea miniștrilor desemnați care au fost respinși după audierile din comisiile parlamentare de specialitate. Liderul PSD a spus că aceasta este cutuma parlamentară.

Există trei miniştri care nu au primit aviz favorabil de la membrii Parlamentului. Până acum, cutuma parlamentară, indiferent despre ce guvern am vorbit, a fost respectată – că vorbim de Guvernul Cioloş, că vorbim de Guvernul Ponta sau Boc. Cei care nu au primit aviz au fost schimbaţi de către prim-ministrul desemnat. Dacă domnul Orban doreşte să facă acest lucru, atât eu, cât şi preşedintele Senatului, domnul Meleşcanu, îi stăm la dispoziţie cu o rundă de audieri” a spus Marcel Ciolacu potrivit Agerpres.

Cei trei respinși sunt Florin Cîțu (Finanțe), Ion Ștefan (Dezvoltare) și Violeta Alexandru (Muncă). Premierul desemnat Ludovic Orban a spus că respingerile au fost motivate politic și că nu acceptă evaluările PSD.

„Nu accept nicio evaluare din partea unor parlamentari PSD care şi-au bătut joc de România, care i-au prostit pe oameni în campania electorală, care au avut în campania electorală o colecţie de minciuni din care n-au realizat nici măcar 10%, să facă evaluarea candidaţilor PNL. Este nedrept, revoltător, votul a fost politic, fără niciun fel de legătură cu calitatea prestaţiei şi cu calitatea răspunsurilor furnizate de candidatul nostru. Ca atare, mergem mai departe cu candidaţii noştri”, a punctat Orban, potrivit Agerpres.

Votul pentru guvernul Orban va fi dat luni. Premierul desemnat este convins că va trece de parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here