Ambasadorul român în SUA: Departamentul de Stat a făcut „o rară excepție”/ „Mandatul meu a început sub cele mai bune auspicii”

  Sursa: Facebook

  Andrei Muraru, ambasadorul Rmâniei în SUA, relatează, într-o postare pe Facebook, că mandatul său la Washington a început sub cele mai bune auspicii şi că la mai puţin de 24 de ore de la sosire, a fost primit la Departamentul de Stat, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, transmite News.ro.

  El afirmă că aceasta este o rară excepţie pe care departamentul o face şi reprezintă expresia clară a importanţei deosebite pe care partea americană o acordă relaţiei cu România.

  ”Mandatul meu la Washington a început sub cele mai bune auspicii! La mai puţin de 24 de ore de la sosirea mea la Washington, am fost primit la Departamentul de Stat, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare. Această solicitudine, o rară excepţie pe care departamentul o face, reprezintă expresia clară a importanţei deosebite pe care partea americană o acordă relaţiei cu România. La Departamentul de Stat, am întâlnit doi diplomaţi de calibru, prieteni şi parteneri constanţi de dialog ai României, membri ai conducerii diplomaţiei SUA – Philip T. Reeker, Asistentul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat al SUA, şi Matthew Boyse, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat pentru Europa Centrală. Am discutat despre proiectele de interes comun aflate pe agenda bilaterală, înscrise în direcţiile de cooperare ale Parteneriatului Strategic – pilon prioritar al politicii externe româneşti”, scrie ambasadorul pe Facebook.

  El spune că a reiterat totodată angajamentul ferm al României de a consolida relaţia cu cel mai important partener strategic pe care îl are, în plan militar, politic, economic, cultural, educaţional şi în spiritul valorilor comune şi a idealului democratic care stă la baza legăturii indisolubile dintre cele două state.

  ”După expunerea direcţiilor prioritare ale mandatului meu, am identificat oportunităţi foarte bune de explorare aprofundată a obiectivelor noastre strategice, având în vedere şi faptul că anul acesta şi în 2022 marcăm două aniversări bilaterale importante. Sunt încrezător că vom continua să contribuim la promovarea unui dialog transatlantic constant şi constructiv”, conchide Muraru.

  Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în 7 iulie decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Andrei Muraru şi pe cel de numire a acestuia ca ambasador al României în Statele Unite, transmite Administraţia Prezidenţială.

  Pe 14 aprilie, Andrei Muraru a fost avizat favorabil în comisiile parlamentare de politică externă pentru postul de ambasador al României în Statele Unite. El a declarat, la audierile din comisii, că este încrezător că până la finalul mandatului preşedintelui Klaus Iohannis românii vor călători în SUA fără viză.

  Pericolele decuplării

  3 COMENTARII

  1. O lichea comunistoida,ambalata in sustinator al victimelor holocaustului! Aproape un stalinist in felul de a reactiona cand un mare roman este omagiat strict pentru merite in domeniul sau de activitate,merite care fac cinste tarii!Despre acest comunistoid jalnic,cititi mai multe pe site-ul podul.ro…

   • Dar pentru ca noua administratie SUA e socialista, tot ce tine de national trebuie evitat..ca si denumirile partidelor romanesti -vezi PNL-ca nu suna deloc bine pentru un grup progresist ce promoveaza in draci black lives matter,sau lgbt..asta pentru voturi,nu din convingere…

    • Din pacate ,presedintele nistru nu are personalitatea necesara sau curajul de a apara valorile umaniste ale poporului pe care-l pastoreste ,vremelnic! S-a folosit de liberali sa ajunga presedinte de 2 ori,acum ,ca nu se mai poarta nationalul in lume,mai ales la Casa Alba,si-a pus un slugoi anonim-un catu, cu datorii de studii inca neplatite 😉😯, deci santajabil,sa faca praf vechiul PNL si sa aduca pedeii la conducera lui!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here