Ambasadorul Rusiei la Washington: SUA confirmă implicarea de facto în conflictul ucrainean

Decizia Statelor Unite de a instrui militarii ucraineni cu privire la modul de utilizare a sistemului de rachete Patriot este o confirmare a „implicării de facto a Washingtonului în conflictul ucrainean”, a declarat marţi ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, într-un comunicat, relatează CNN, potrivit News.ro.

„Decizia Departamentului american al Apărării de a organiza instrucţii la Fort Sill din Oklahoma este o altă confirmare a implicării de facto a Washingtonului în conflictul ucrainean de partea criminalilor nazişti de la Kiev”, a declarat ambasadorul Anatoli Antonov reacţionând la anunţul Pentagonului că va începe pregătirea soldaţilor ucraineni pentru a-i familiariza cu folosirea sistemelor de rachete Patriot.

„Este demn de remarcat faptul că eforturile noastre de a aduce în atenţia publicului american adevăratul pericol reprezentat de o astfel de direcţie a Casei Albe sunt recunoscute pas cu pas de către comunitatea locală de experţi”, a punctat ambasadorul. „De exemplu, observatorii de la Washington Post au recunoscut în mod deschis că antrenarea trupelor ucrainene în Statele Unite înseamnă că implicarea SUA în confruntare sporeşte. Aceştia au remarcat că administraţia nu se mai limitează la consolidarea potenţialului de apărare al Kievului, ci îi transferă noi arme pentru a-i spori capacităţile ofensive”, a comentat Anatoli Antonov făcând referire la un articol publicat de „The Washington Post”.

„Ultimul argument, exprimat de jurnaliştii locali, arată în mod clar că Washingtonul a indus în mod deliberat în eroare ţara noastră şi lumea, vorbind despre dorinţa de a consolida capacitatea de autoapărare a Ucrainei. Adevăratul obiectiv al administraţiei este de a provoca Rusiei cât mai multe daune pe câmpul de luptă, folosind ucrainenii ca intermediari”, acuză ambasadorul Anatoli Antonov.

Trupele ucrainene urmează să înceapă antrenamentul pentru folosirea sistemului de rachete Patriot chiar de săptămâna viitoare, în SUA, a anunţat marţi Pentagonul. Programul de pregătire va avea loc la Fort Sill din Oklahoma, unde SUA îşi desfăşoară propriile antrenamente privind operarea şi întreţinerea sistemului avansat de apărare aeriană. Fort Sill este una dintre cele patru locaţii de pregătire de bază ale armatei americane şi găzduieşte şcoala de artilerie de câmp, instruind soldaţii americani de peste un secol.

Zelenski: Ucraina trebuie să fie pregătită la frontiera cu Belarus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here