Amenzi în cascadă pentru o pensionară care a criticat războiul lui Putin. Localnicii din Karelia au strâns banii în câteva ore

Sursa: TASS

Locuitorii din Karelia au strâns 50.000 de ruble (aproape 700 de dolari) pentru a plăti trei amenzi încasate de o pensionară  pentru „discreditarea armatei”, scrie publicația rusă, 7×7. Potrivit sursei citate, lumea s-a mobilizat și a adunat banii în câteva ore. Femeia fusese trasă la răspundere pentru comentariile sale anti-război de pe rețelele de socializare.

Antonina Nikulina, în vârstă de 64 de ani, a scris că trilioane de ruble au fost „folosite drept combustibil [pentru operațiunile militare] în loc să fie tratați copiii, să fie construite case și drumuri”. Comentariile sale de pe „Karelfornia” au atras atenția angajaților de la Departamentul pentru Combaterea Extremismului, care au deschis un dosar. În următoarele două luni, poliția i-a mai deschis două.

Instanța de judecată a amendat-o Nikulina cu 50.000 de ruble (în temeiul art. 20.3.3 din Codul administrativ al Federației Ruse). Pensionara are în întreținere o soră mai mare cu handicap.

În njumătate de zi, locuitorii din Karelia au strâns bani pentru a-i plăti amenzile.

VIDEO dintr-un univers paralel: Revelion 2013. Propagandiștii lui Putin râdeau la glumele lui Zelenski. Soloviov dansa. URSS, subiect de bancuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here