Andreea Esca, despre diagnosticul de Covid-19: „Lucrurile au fost foarte complicate. Primul care s-a îmbolnăvit a fost soțul meu”

Andreea Esca a confirmat, într-un interviu pentru Știrile Pro Tv că a fost diagnosticată pozitiv cu Covid-19.

Întrebată direct de colegul ei Cosmin Stan dacă a fost sau nu bolnavă de COVID-19, Andreea Esca a mărturisit: „Da, am fost bolnavă, atât eu cât şi soţul meu, dar şi unul dintre copii. Multumită lui Dumnezeu şi medicilor, suntem bine şi avem astăzi un rezultat negativ toţi trei.”

Principalele declarații:

 • Lucrurile au fost foarte complicate. Primul care s-a îmbolnăvit a fost soţul meu, avea febră foarte mare de două zile. Am crezut că este o problemă gastrică. Era a treia zi în care făcea febră mare de 40 de grade. Atunci ne-am panicat şi am chemat salvarea. Ne-am făcut testul, el a ieşit pozitiv, eu am ieşit negativ.
 • Imediat a fost dus la spital, eu am hotărât să rămân în izolare şi să-l testăm şi pe băiatul nostru Aris, care a ieşit cu un rezultat pozitiv, neavând niciun simptom semnificativ. A doua zi, l-am internat şi pe Aris. Şi-a făuct şi Alexia testul, care nu locuieşte cu noi şi a ieşit negativ. Ei s-au internat imediat la Victor Babeş din Bucureşti.
 • La mine au apărut după vreo cinci zile. Mă miram că eu nu am, mi se părea ciudat. N-am apucat să se împlinească cele şapte zile să fac noul test. Făceam mâncare cu usturoi şi mi-am dat seama că nu simt mirosul. Iniţial, am crezut că mi se pare. Am testat parfumuri puternice şi mi-am dat seama că nu simt nimic. Îmi pierdusem şi gustul. Mi-am dat seama că am virusul şi am făcut testul. Aşa am făcut un alt test. Aveam şi roşu în gât, dar eu nu m-am speriat foarte tare, pentru că fac foarte des. 
 • M-am dus imediat la spital, la Victor Babeş. Soţul meu a făcut cea mai gravă formă dintre noi. L-au dus la Terapie Intensivă. S-a dărâmat cerul peste mine, simţeam că leşin, nu intelegeam cum a reusit sa cedeze organismul unui om puternic si sanatos. Plămânii lui au fost foarte afectati într-un timp foarte scurt şi foarte repede a ajuns la ATI unde a stat foarte multe zile și a avut nevoie de ventilație mecanică non-invazivă. Îmi spunea tot timpul „Nu mai pot, este groaznic, cred că aşa arată iadul”.
 • Situaţia se agrava, din păcate, şi mi-a scris la un moment dat un mesaj: Nu ştiu ce să fac, mi-e foarte rău, mi se propune să fac o transfuzie cu plasmă. Avea dubiile lui, dar am zis da, hai să facem asta. Ceea ce s-a întâmplat.
 • A început să se îmbunătăţească considerabil starea de sănătate. Fiecare om are o limită a lucrurilor pe care le poate duce. Eu atât am putut să duc. 
 • Nu sunt Dumnezeu, nu sunt un robot, sunt un om. Care face greşeli, care poate să păţească orice. Şi probabil că asta a fost limita mea. Am considerat că prioritar pentru mine era să mă ocup de sănătatea familiei mele, apoi să explic ce s-a intamplat. Fiecare om cred că are limitele lui şi vreau să le mulţumesc acelora care m-au privit ca pe un om.
 • Nu e niciun mister, nu e niciun secret, nu e nicio ruşine. Doar că nu mă simţeam în stare să fac acest lucru şi nu mi se părea normal ca eu să dau declaraţii.
 • Nu am luat legătura deloc cu Alex cât am fost internată în spital cu el, am trecut să-l văd când am plecat, pentru că era la alt etaj. Eram impresionată. Noaptea se auzea un om care implora divinitatea şi cerea ajutor tot timpul, se auzea strigătul acestui om. Şi soţul meu îl auzea. Nu mi-a venit să cred. Este impresionant şi incredibil cât de repede poţi să te transformi şi cât de repede te poţi deteriora de la acest virus nenorocit. 
 • Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvim. Ne-am tot gândit. Nu cred că este legat de acea petrecere, până astăzi niciun participant de acolo nu a fost depistat pozitiv. Cred că este important însă de ştiut că putem lua oricare dintre noi, de la oricine. Ne-am protejat foarte mult, am fost atenţi la multe lucruri, dar repet, suntem oameni. 
 • Acum suntem bine, suntem cu torii negativi. Din păcate, Alex va mai sta câteva zile în spital, încă oboseşte foarte tare, imediat. Nu a existat zi în care să nu aibă nevoie de oxigen. Deocamdată nu poate avea o activitate normală. Le suntem recunoscători tuturor medicilor de la Victor Babeş, unde am fost cu toţii de la început.
 • Cred că regret că am lăsat garda jos în câteva momente. Nu mă simt extrem de vinovată, pentru că ştiu că am făcut mult mai mult poate decât alţii ca să mă protejez. Deşi ştiu că nu sunt perfectă, poate ar fi trebuit să fac mai multe eforturi pentru a atinge perfecţiunea. Mesajul meu pentru public este: Nu lăsaţi garda jos. Cu siguranţă virusul există. Medicii şi specialiştii încearcă să găsească un vaccin, să ne salveze. Să avem încredere în medici şi în Dumnezeu!

Despre petrecerea de influenceri de la Neptun:

 • Am participat la acea petrecere pentru că a fost în aer liber, au fost luate toate măsurile pentru a fi cât mai în siguranţă, nu s-a ţinut nimic în interior, am purtat măşti, atât eu cît şi prietenele mele. Dar da, poate au existat momente când am lăsat garda jos.
 • Şi da, nu este momentul să o facem. Eu, ca un om oarecare, poate am avut reacţia unui om normal care s-a săturat de stat în casă. Aceste mici neglijenţe pe care le fac oamenii, aşa ca mine, ne pot costa viaţa. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here