Bancul cu Bulă cu care un preot îi ironizează pe conspiraționiștii care nu cred în Covid

Sursa: Actual de Cluj

Semnal de alarmă în privința propagandei anti-vacciniste și a teoriilor conspirației despre pandemia de coronavirus, tras de un preot clujean. Acesta din urmă avertizează oamenii că „se încearcă, sub orice formă, nevaccinarea, se transmite că vaccinul ar fi făcut din fetuși avortați, ca să atragă oprobriul publicului” și îndeamnă populația „să terminăm cu prostiile și să ne informăm mai bine”.

Potrivit Actual de Cluj, preotul Bogdan Chiorean, care a studiat și medicina, subliniază legătura dintre propaganda anti-Covid și scăderea ratei de vaccinare pentru alte boli: „E un trend acum, să nu mai crezi în nimic. Nici în Covid, nici în vaccinuri, în medici, în specialiști. Despre vaccin, păi măcar cele pentru bolile copilăriei să fie făcute, căci sunt cazuri care pot duce la complicații severe sau chiar la deces. Multe site-uri foarte accesate în România sunt despre teoriile consipraționiste. Se încearcă sub orice formă nevaccinarea, se transmite că vaccinul ar fi făcut din fetuși avortați, mai știu eu ce, ca să atragă oprobriul public. Pe lângă vaccinul pentru rujeolă, de exemplu, eu vorbesc fiindcă sunt într-un centru oncologic de vaccinul împotriva infecției HPV care provoacă cancerul de col-uterin. E unul dintre puținele vaccinuri care pot să prevină o formă de cancer. Pe cei care nu cred, i-aș invita la noi în centru să vadă la ce poate duce pe termen lung această teorie anti-vaccinare”.

Alte declarații făcute de preotul Bogdan Chiorean, care conduce și Centrul de Paliativ Sfântul Nectarie din Cluj-Napoca citat:

  • Libertatea e neprețuită. Ai libertate totală, poți citi ce îți dorești, dar haideți să fim atenți cum filtrăm anumite informații. Eu am avut și cunoștințe care au atitudinea asta cu vaccinul. De multe ori într-o familie este un caz cu un copil bolnav, iar părinții caută fel și fel de motive, uneori axându-se  pe vaccin. Sunt decizii neinformate.
  • Mai demult oamenii mergeau la medici ca la preoți: <<faceți cum știți că-i mai bine!>>, spuneau. Acum  mulți se duc după ce citesc două-trei fraze pe Dr. Google și au impresia că sunt mari specialiști. Iar poliția aceasta conspiraționistă le oferă și un aer de superioritate, ei crezând că dețin informații pe care alții nu le cunosc. Nu mi se pare corect ca oamenii care nu au cele mai elementare noțiuni de imunologie, fiziologie să-și dea cu părerea.
  • Eu am o teorie: dacă mă duc la mecanic cu mașina, nu îi zic ce să-mi facă la ea, că nu mă pricep.
  • Dacă eram atât de deștept, o reparam acasă. Sunt multe legături pe care le găsești, dacă ești setat pe asta. Poți găsi legături și conspirații la tot pasul. Este un banc. Bulă e întrebat la școală care este legătura dintre electricitate și apă și răspunde: păi de fiecare dată când intru în baie, sună un telefon. Vedeți? Legături poți găsi oriunde, așa cum face și Bulă.
  • Trăim vremuri tulburi și ne afundăm într-un abis al conspirațiilor. Așa e și cu Covid-ul, că am văzut că mulți nu cred nici în asta. E halucinant. Am văzut că sunt mulți specialiști și în fizică cuantică, teorii monologice, cum merg undele, în Bill Gates și 5G care duce la Covid și la o mare conspirație mondială care vrea să ne conducă pe toți. Așa ceva nici nu merită comentat. Să avem discernământ și vom trece peste toată această perioadă. Cu calm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here