Anton Pisaroglu, consultantul politic angajat în timpul campaniei fostului șef al PSD, Viorica Dăncilă, la prezidențiale, a declarat, pentru Europa Liberă, că ar putea da în judecată partidul pentru neplata serviciilor furnizate.

Potrivit informațiilor Europa Liberă, banii datorați de Partidul Social Democrat față de consultantul politic Anton Pisaroglu reprezintă neplata lunilor septembrie, octombrie și noiembrie 2019 către firmele sale.

Tot proiectul s-a derulat conform cerințelor și cu avizul reprezentanților partidului, cu care am lucrat îndeaproape și cu care am avut ședințe de lucru zilnice – șef de campanie, secretar general, responsabil comunicare. Am asigurat un pachet de servicii 360, care e susținut și documentat serios și cu care, dacă va fi nevoie, vom merge în instanță. Alegem să nu îngroșăm rândurile celor care au avut de suferit din cauza neseriozității PSD”, a declarat Pisaroglu.

Consultantul a explicat că pentru campania PSD la prezidențialele din toamna anului trecut au lucrat firme de creație, digital, marketing, marketing politic, development, producție video, organizare de evenimente, PR național și internațional.

Proiectul nu a vizat doar perioada oficială de campanie electorală, ci cele șase luni în care Viorica Dăncilă s-a aflat în fruntea PSD, după arestarea lui Liviu Dragnea, potrivit Europa Liberă.

Entitățile care au lucrat în acest proiect sunt IMM-uri care, deși și-au asumat un risc reputațional de lucru cu PSD la acea vreme, stau neplătite de luni de zile, unele inclusiv cu activitatea blocată și datorii către propriii furnizori. Acele IMM-uri pe care PSD spune acum că le susține. E cinic să spui că susții companiile românești, iar tu să nu îți plătești datoriile către ei, pe servicii prestate, strategie și livrabile care ți-au adus intrarea în turul al doilea”, a declarat Pisaroglu, citat de Europa Liberă.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru publicație că suma solicitată de firmele lui Pisaroglu se ridică la aproape 2 milioane de euro pe lună.

Consultantul susține însă că sumele vehiculate de cei din conducerea PSD sunt „umflate”. Anton Pisaroglu nu a dorit să spună care este datoria pe care social-democrații o au față de firmele sale, motivând că ar încălca astfel „confidențialitatea contractului”, mai transmite Europa Liberă.

PSD a avut la dispoziție un buget, pe 2019, de peste 200 de milioane de lei. Aproape 144 de milioane de lei a încasat ca subvenție de la bugetul de stat, la care s-au adăugat aproape 50 de milioane de lei, care se aflau în conturi la începutul lui 2019.

La începutul lunii decembrie, actualul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a catalogat situația partidului drept una „foarte bună”, fiind întrebat dacă social-democrații au datorii de 15 milioane de euro.

Surse politice precizau la acea vreme pentru Mediafax că PSD avea datorii de aproximativ 15 milioane de euro. Suma ar fi fost acumulată din luna iulie până atunci, inclusiv cheltuielile făcute în campania pentru prezidențiale.

Ciolacu a declarat atunci că formațiunea își va onora toate contractele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here