SUA, gata să riposteze după atacurile din Arabia Saudită

Statele Unite sunt „pregătite să riposteze” la atacurile asupra infrastructurilor de petrol saudite (pe care Washingtonul le pune pe seama Iranului), a afirmat duminică preşedintele american Donald Trump, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Aprovizionarea cu petrol a Arabiei Saudite a fost atacată. Sunt motive să credem că îl cunoaştem pe vinovat, suntem pregătiţi să ripostăm în funcţie de (rezultatul) verificărilor, dar aşteptăm să auzim din partea regatului saudit cine crede că este sursa acestui atac şi sub ce formă ar trebui să acţionăm”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Preţurile petrolului au crescut cu peste 15% duminică ca urmare a îngrijorării legate de aprovizionarea globală cu petrol şi a creşterii tensiunilor în Orientul Mijlociu.

Gigantul petrolier de stat saudit Aramco a anunţat că atacul de sâmbătă a redus producţia cu 5.7 milioane de barili pe zi, subliniază Agerpres.

Dronele explozive, lansate de rebelii yemeniți Houthi, aliați ai regimului de la Teheran, au lovit sâmbătă două dintre cele mai importante instalații petroliere ale Arabiei Saudite: rafinăria Abqaiq și câmpul petrolifer Khurais.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here