Aplicaţia TikTok, acuzată de spionaj, disponibilă din nou pe Google

Sursa: Pexels

Aplicaţia mobilă de mesagerie TikTok, dezvoltată de o societate din Emiratele Arabe Unite, şi care fusese închisă pe principalele platforme de descărcare pe fondul suspiciunilor că utilizatorii erau spionaţi, este din nou disponibilă pe Google Play Store, a anunţat aceasta sâmbătă, potrivit News.ro.

Google şi Apple au închis TikTok după publicarea de către cotidianului american The New York Times a unui articol în care serviciile de informaţii din Emirate au fost acuzate că au acces direct la mesaje, conversaţii video sau date de localizare, camere şi microfoane de telefon. 

„Suntem bucuroşi să vă informăm că TikTok este de acum disponibilă pentru descărcare pe Google Play Store”, au declarat reprezentanţii ei pe contul de Twitter. 

Aplicaţia rămâne indisponibilă pe Apple Store. 

TikTok a cunoscut o popularitate rapidă în Orientul Mijlociu unde mai multe ţări, între care Emiratele, restricţionează sau interzic majoritatea altor servicii de apelare prin aplicaţii de mesagerie, precum WhatsApp. 

Lansată în 2019, TikTok a fost dezvoltată de Breej Holding, care, potrivit The New York Times, ar fi în realitate o societate de faţadă a DarkMatter, o firmă de securitate cibernetică şi de piratare cu legături în guvernul Emiratelor Unite. 

Google a confirmat pentru AFP că a închis TikTok pentru „o problemă de reglaj”, fără a oferi detalii.                

Autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor (TRA) din Emirate a dezminţit acuzaţiile din cotidianul american, asigurând că reglementarea în vigoare interzice „încălcarea datelor” şi „interceptările ilegale”.        

Emiratele Arabe Unite investesc masiv în noi tehnologii şi în inteligenţa artificială, dar un număr de experţi şi organizaţii îi acuză pe oficiali de îngrădirea în mod strict a libertăţii pe internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here