Arabia Saudită anunţă un ajutor umanitar de 400 milioane de dolari pentru Ucraina

Arabia Saudită a anunţat sâmbătă un ajutor umanitar de 400 milioane de dolari pentru Kiev, iar prinţul moştenitor Mohammed bin Salman a vorbit la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a informat agenţia oficială de presă SPA, citată de France Presse.

Prinţul a subliniat „poziţia regatului de a sprijini tot ceea ce va contribui la dezescaladare şi voinţa regatului de a continua eforturile de mediere„, a precizat SPA, potrivit Agerpres.

În septembrie, Riadul a jucat un rol neaşteptat de mediator, conducând la un schimb de prizonieri între Moscova şi Kiev.

Cu toate acestea, războiul din Ucraina a alimentat tensiuni între Arabia Saudită şi Statele Unite, regatul refuzând să mărească producţia de petrol aşa cum ar fi dorit Washingtonul pentru a atenua criza energetică rezultată în urma conflictului.

Riadul este chiar criticat din ce în ce mai mult de Statele Unite în urma deciziei OPEC, cu Arabia Saudită în primul rând, dar şi Rusia şi alţi aliaţi, de a reduce drastic producţia de petrol, ceea ce ar putea creşte preţul la energie şi mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here