Armata germană a postat pe Instagram o imagine cu o uniformă nazistă lăudând-o pentru contribuția adusă modei, apoi a șters postarea

Armata germană a postat pe Instagram o fotografie cu o uniformă a regimului nazist, decorată cu o curce de fier și svastici, însoțită de comentariul „retro”, pe care ulterior a șters-o în urma criticilor din comentarii. Miercuri, reprezentanții armatei și-au cerut scuze pentru postare, scrie the Telegraph.

Uniforma din imagine ar fi fost purtată în 2008 de către actorul Tom Cruise în filmul Valkyrie. Fotografia a fost postată cu următorul comentariu: „Moda este de asemenea un aspect. Până astăzi există elemente ale stilului militar în modă”. Postarea a fost ștearsă, însă nu înainte să o observe și jurnaliștii de la ziarul Bild.

Armata și Ministerul Apărării și-au cerut scuze miercuri pentru „această greșeală inacceptabilă”. Ei susțin că fotografia a fost publicată din greșeală în cadrul unui reportaj fotografic despre „influența militară asupra modei”.

„Extremismul în toate formele este absolut interzis în Bundeswehr”, au asigurat armata și ministerul într-un mesaj comun pe Instagram, Facebook și Twitter.

Bundeswehr, actuala armată germană, a fost creată în 1955, rupându-se de Wehrmacht, armata regimului nazist între 1935 și 1945.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here