Armata Rusiei, „furioasă că Putin a redus invazia Ucrainei”. Postarea șocantă a unui fost luptător Spetsnaz

Armata rusă este furioasă că Putin a redus ”turația” invaziei Ucrainei și cere o nouă escaladare a conflictului. În timp ce efortul de război al Kremlinului se împiedică de o rezistență ucraineană încrâncenată, personalități de conducere din Armata Roșie l-au implorat pe Putin să ia Ucraina definitiv. Canalele militare și pro-război de pe Telegram sunt acum inundate de apeluri de a aloca mai multe resurse Ucrainei și de a „lupta împotriva NATO ”, potrivit agenției de presă ruse Agenta, scrie Daily Mail.

Într-o dezvăluire virală, postată de YouTuber-ul și veteranul forțelor speciale Spetsnaz, Alexander Arutyunov, al cărui canal Razvedos are aproape 18 milioane de vizualizări, Arutyunov l-a întrebat direct pe Putin: „Dragă Vladimir Vladimirovici, te rog să te hotărăști, ducem un război sau ne masturbăm?”.

Între timp, canalul de Telegram al Forţelor Aeriene Ruse, FighterBomber, a transmis membrilor săi: „Vom spori în continuare unităţile de apărare aeriană la graniţa cu Ucraina pentru a ne apăra teritoriul de lovituri cu rachete balistice, dar este clar că ţările NATO au mult mai multe arme decât Rusia.” Facţiunile pro-război cred în acest moment că Rusia nu se mai luptă doar cu Ucraina, ci și cu NATO.

Ei susţin că asta înseamnă angajarea întregii forţe armate a naţiunii. Comandantul adjunct al armatei ruseşti, Rustam Minnekaiev, a făcut aluzie la această mişcare săptămâna trecută când a sugerat ca Rusia să construiască un coridor de la Donbas la Moldova. „[Trebuie] să stabilim controlul deplin asupra Donbasului şi a Ucrainei de Sud. Acest lucru va oferi un coridor terestru către Crimeea, precum şi va influenţa obiectele vitale ale economiei ucrainene.”

„Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale de ieşire către Transnistria [regiunea separatistă pro-rusă a Moldovei], unde există şi fapte de oprimare a populaţiei vorbitoare de rusă”. a mai adăugat acesta.

Momentan, nu se ştie dacă controlul asupra teritoriului Republicii Moldova este o prioritate pentru Moscova, dar comentariile lui Minnekayev sugerează că este un obiectiv la care liderii armatei tânjesc.

Agenţia de presă rusă Agenta a relatat că mai mulţi spioni importanţi au confirmat rapoarte controversate referitoare la un general FSB care este închis într-o închisoare din Rusia pentru „eşecuri informative”.

Revolta unor părţi ale armatei ruse şi a liderilor pro-război are loc în contextul în care apar ştiri referitoare la faptul că Rusia nu ar putea susţine un alt război de durată din cauza pierderilor masive de echipament militar în Ucraina. Armata rusă se va chinui să lupte în Donbas pentru că „stocurile vitale sunt scăzute”, potrivit analistului de la Washington, Mark Cancian.

Pierderile ruse în Ucraina; 939 de tancuri, 185 de avioane, 155 de elicoptere, 421 de unităţi de artilerie şi opt nave, a estimat armata ucraineană în această dimineaţă. Pe 24 februarie, în prima zi a războiului din Ucraina, armata Rusiei era formată din 280.000 de soldaţi, comparativ cu 125.600 ai Ucrainei.

Potrivit lui Michael Clarke, profesor invitat la Departamentul de Studii de Război din King’s College din Londra, Rusia ar avea nevoie de aproape un milion de soldaţi pentru a putea cuceri întreaga ţară. Asta sugerează că Moscova a subestimat inamicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here