AstraZeneca anunță întreruperea testării vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford. Un pacient a avut o reacție adversă

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat marţi o pauză la nivel mondial în testele clinice ale vaccinului său experimental împotriva COVID-19 după apariţia unei boli neexplicate la un participant, scrie AFP.

Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a declarat pentru The Guardian că reacția adversă a fost înregistrată doar la un singur participant și a spus că întreruperea studiilor este frecventă în timpul dezvoltării unui vaccin.

„În cadrul testelor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare normală a fost declanşat şi am făcut voluntar o pauză în vaccinări pentru a permite o evaluare de securitate de către un comitet independent”, a transmis compania, partener industrial al universităţii britanice, într-un comunicat.

Speranţele au fost mari că vaccinul ar putea fi unul dintre primele care vor apărea pe piaţă, după testarea cu succes a fazelor 1 şi 2, scrie BBC News.

În faza 3 de testare, sunt implicaţi aproximativ 30.000 de participanţi în SUA, precum şi în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Aceasta este a doua oară când procesul de testare a vaccinului împotriva coronavirusului dezvoltat de Oxford este suspendat.

Se aşteaptă ca procesul de testare să fie reluat în câteva zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here