Biserica ortodoxă greacă a criticat practicarea yoga pentru combaterea stresului în timpul pandemiei de coronavirus, motivând că este „absolut incompatibilă” cu credinţa ortodoxă, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Yoga este absolut incompatibilă cu credinţa noastră ortodoxă şi nu are loc în viaţa creştinilor. Este un capitol fundamental al religiei hinduse (…), nu este un tip de exerciţiu fizic”, a spus Sfântul Sinod, forul suprem al Bisericii Ortodoxe a Greciei, într-un comunicat.

Sinodul arată că a decis să intervină după ce „mai multe mass-media” au recomandat yoga pentru „combaterea stresului” în timpul pandemiei de coronavirus.

Pe perioada instituirii măsurilor de izolare, care au fost ridicate treptat în ţară începând cu 4 mai, Biserica Greciei a fost criticată pentru că a insistat asupra faptului că noul coronavirus nu se răspândeşte prin împărtăşanie.

Grecia a fost mai puţin afectată de pandemie în comparaţie cu alte ţări europene, cu mai puţin de 180 de decese la o populaţie de aproape 11 milioane de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here