O persoană a fost ucisă într-un atac armat, vineri, în baza aeronavală americană Pensacola, în Florida, iar atacatorul este la rândul său mort, relatează AFP. Cel care a deschis focul la baza navală din Florida era un ofițer de aviație din Forța Aeriană Saudită, au declarat oficialii americani vineri, în timp ce FBI și alte autorități au început să investigheze incidentul pentru a stabili dacă acesta este legat de terorism, informează nbcnews.com.

”Atacatorul a murit. A fost confirmată încă o moarte. Un număr necunoscut de persoane rănite a fost trasferat la spitale”, a anunţat Marina americană (US Navy).

Biroul şerifului comitatului Escambia poate confirma că nu mai există niciun atacator în acţiune în baza aeronavală Pensacola. Moartea atacatorului este confirmată”, au anunţat autorităţile pe Facebook. Comandantul bazei, căpitanul Timothy Kinsella, a declarat că cei din bază au demonstrat „un adevărat eroism astăzi”. El a adăugat că baza organizează exerciții de tragere active în mod regulat.

Potrivit unui bilanţ difuzat de postul local al ABC, cinci persoane au fost rănite.

Oficiali care au vorbit în condiții de anonimat au identificat atacatorul ca fiind unul din cei doi locotenenți saudiți care se aflau la cursuri la școala de aviație din baza Pensacola. Se numea Mohammed Saeed Alshamrani.

Trăgătorul a deschis focul, vineri dimineață, într-o clădire a școlii.

Unsprezece oameni au fost răniți de gloanțe, inclusiv doi adjuncți ai șerifului care au răspuns primii la situația de urgență, dintre care unul l-a ucis pe trăgător.

Regatul saudit își trimite de mulți ani ofițeri la specializare în SUA. Militari de pe tot globul participă la cursuri și antrenamente la baza aeriană și navală din Pensacola.

O parte a bazei Pensacola este amenajată ca un campus universitar, cu clădiri în care 60.000 de membri ai Marinei, Forțelor Aeriene și ai Gărzii de Coastă vin la antrenamente.

Președintele Trump a vorbit cu regele saudit

Președintele Donald Trump a postat pe Tweeter vineri după-amiază ce a discutat cu monarhul saudit.

Regele Salman din Arabia Saudită tocmai a sunat să-și exprime condoleanțele sincere și să-și dea simpatiile familiilor și prietenilor”, a scris Trump.

Președintele a mai spus reporterilor despre apel. „Regele a spus că poporul saudit este foarte supărat de acțiunile barbare ale trăgătorului și că această persoană în niciun fel, în nicio formă nu reprezintă sentimentele oamenilor saudiți care iubesc atât de mult poporul american”, a spus el.

Condoleanțele noastre se adresează familiilor și tuturor celor implicați, inclusiv răniților„, a adăugat Trump.

Acest atac armat intervine la două zile după ce un marinar american a ucis două persoane prin împuşcare şi a rănit o a treia, pe şantierul naval al bazei militare Pearl Harbor, în Hawaii, înainte să se sinucidă.

Mai multe baze militare americane au fost îndoliate în ultimii ani, în urma unor atacuri ale unor militari.

Surse: nbcnews.com, news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here