EXCLUSIV| Deplasările în străinătate ale elevilor și profesorilor din București, anulate. „Școala altfel”, fără excursii

Foto: INQUAM/George Călin

Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar al Municipiului București, solicită unităților de învățământ din Capitală să-și modifice programul stabilit pentru perioada „Școala Altfel” și să anuleze sau să amâne deplasări în străinătate ale elevilor și profesorilor.

Documentul, datat 24 februarie, a fost aprobat de secretarul de stat, Luminița Barcari, și ministrul Educației, Monica Anisie.

Deși nu este pomenită epidemia de coronavirus, în solicitare se face trimitere la „evoluția situației epidemiologie determinată de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ”, precum și la „atenționările Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Externe, referitoare la riscurile infectării cu diferite virusuri”.

Ce li se cere directorilor de unități școlare, potrivit documentului consultat de Universul.net:

  • Limitarea la maximum/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, Inspectoratul Școlar are obligația de a informa Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, anterior revenirii în țară, cu privire la destinația deplasării, durata acesteia și numele persoanei/persoanelor care au efectuat deplasarea. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta la revenirea în unitățile de învățământ certificat medical/adeverință medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă.
  • Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).
  • Recomandăm ca activitățile planificate în cadrul săptămânii Școala altfel să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ evitând, în acest fel, riscul apariției unor noi cazuri de îmbolnăviri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here