Atacul cibernetic împotriva JBS îl obligă pe Biden să adopte o atitudine mai agresivă faţă de Rusia

Sursa: pickpik.com

Un atac cibernetic de tip ransomware împotriva JBS, cea mai mare companie de ambalare a cărnii din lume, efectuat de un grup de hackeri bazaţi probabil în Rusia, a întărit determinarea administraţiei Biden de a trage la răspundere Moscova pentru atacurile cibernetice costisitoare, chiar dacă acestea nu au o legătură directă cu Kremlinul, transmite News.ro, care citează Reuters.

Preşedintele american Joe Biden a lansat o evaluare a pericolului implicat de atacurile ransomware şi va discuta problema adăpostirii unor astfel de hackeri cu preşedintele Vladimir Putin, în această lună, a anunţat miercuri Casa Albă.

”Preşedintele Biden consideră cu certitudine că preşedintele Putin şi guvernul rus au un rol de jucat în oprirea şi prevenirea acestor atacuri”, a afirmat miercuri secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Atacul împotriva JBC este al treilea atac cibernetic major al unor hackeri din Rusia de la învestirea lui Biden în funcţia de preşedinte, în ianuarie, după cele împotriva operatorului de conducte de carburanţi Colonial Pipeline şi a sofware-ului produs de compania SolarWinds.

JBS este o companie braziliană care are operaţiuni mari în Statele Unite. În urma atacului cibernetic, compania a fost nevoită să oprească unele activităţi în Australia, Canada şi Statele Unite, cu impact asupra aprovizionării clienţilor săi, între care se află şi McDonald’s. Cazul este investigat de FBI, potrivit Casei Albe.
Cele mai mari cinci fabrici ale JBS se află în SUA, iar oprirea activităţilor acestora a blocat o cincime din producţia de carne din ţară, potrivit Bloomberg. Compania spera ca activităţile să fie reluate miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here