Organizaţia radicală Stat Islamic a revendicat marţi responsabilitatea atacului de luni seara de la Viena soldat cu cel puţin patru morţi, informează Reuters, AFP şi dpa, citate de Agerpres. Organizaţia a revendicat atacul într-un mesaj postat pe site-ul Telegram de agenţia sa de propagandă Amaq, fără a aduce însă şi dovezi în acest sens.

Organizaţia a revendicat atacul într-un mesaj postat pe site-ul Telegram de agenţia sa de propagandă Amaq, fără a aduce însă şi dovezi în acest sens.

Anunţul este însoţit de o fotografie cu un individ bărbos, despre care se afirmă că era un „soldat al Califatului” numit Abu Dagnah Al-Albany şi că a atacat trecătorii din capitala Austriei cu arme de foc, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţişti.

Autoritățile austriece au arestat și suspecți originari din regiunea Caucazului de Nord a Rusiei ca parte a investigației privind atacul terorist de luni seara, a declarat marți ambasadorul Rusiei la Viena, potrivit AFP și Moscow Times.

Singurul atacator cunoscut al atentatului de luni seara care a ucis patru persoane și rănit alte 22 a fost un susținător al Statului Islamic, potrivit ministerului de interne austriac. Alți 14 suspecți au fost reținuți până acum, potrivit oficialilor austrieci.

„Există informații că printre cei reținuți se numără migranți din țări balcanice, lumea islamică și Caucazul de Nord”, a declarat pentru televiziunea de stat rusă Dmitry Liubinskyi, ambasadorul Rusiei la Viena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here