Tătaru: Rata de infectare în Bucureşti cred că rămâne sub 3 la mia de locuitori

Foto: INQUAM/Sabin Cîrstoveanu

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că este de părere că rata de infectare în Bucureşti va rămâne în continuare sub 3 la mia de locuitori, în condiţiile în care se scot din calcul focarele, dar că oamenii trebuie să respecte măsurile de protecţie, transmite News.ro.

„Rata de infectare era sub 3 la mie, în condiţiile în care scoatem acele focare, cred că rămâne în continuare sub 3 la mia de locuitori, dar oamenii să respecte regulile, să respecte precauţiile, nu trebuie să aştepte. Aşteptând, să ştiţi că transmiterea se face”, a declarat Tătaru. Ministrul Sănătăţii a afirmat că suntem într-un moment în care avem o transmitere comunitară accentuată. 

„Suntem într-un moment în care avem o transmitere comunitară accentuată de la o zi la alta. Rămâne că evaluarea să ne dea şi măsura carantinării şi izolării şi în viitoarele 14 zile să vedem dacă măsurile respective vor duce la scăderea numărului de cazuri. Eu sper să nu rişte niciun oraş să ajungă ca Suceava şi sper să fi învăţat ceva fiecare dintre noi. Nu se tranşează în spital această pandemie, se tranşează în respectarea unor reguli, aplicarea unor reguli, având în vedere că avem focare şi în spitale şi în DSP-uri. Regula trebuie să fie una pentru toţi: precauţie, purtarea măştii şi distanţare”, a mai declarat Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here