Atacuri rusești asupra unor obiective din Ucraina/ Două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române, ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia

Ministerul Apărării anunţă, sâmbătă, că, urmare a unor noi atacuri ale ruşilor asupra unor obiective din Ucraina, două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia. Acestea s-au întors la bază, după încetarea măsurilor de alertare. Se caută eventuale obiecte căzute în România, în localităţi din judeţul Tulcea, fără a fi identificate probleme până în prezent, potrivit News.ro.

”În dimineaţa zilei de 6 iulie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniţei cu România din judeţul Tulcea. În urma detectării dronelor ruseşti care se îndreptau spre teritoriul ucrainean,  în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană, fiind luată şi măsura decolării a două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române de pe Baza 86 Aeriană Borcea, pentru monitorizarea situaţiei aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 9.00”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Apărării.

Sursa citată a rpecizatb că, de asemenea, Centrul Naţional Militar de Comandă a notificat, începând cu ora 06.38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţul Tulcea.

”În urma mesajului RO-Alert emis de autorităţi, la nivelul structurilor din Ministerul Apărării Naţionale a fost emis, în jurul orei 7.30, un ordin de acţiune pentru efectuarea de cercetări a zonei cuprinse între localităţile Vulturul, Mahmudia şi Maliuc, în eventualitatea existenţei unor obiecte căzute pe teritoriul naţional. Până la acest moment, echipele trimise în teren nu au identificat nimic suspect, iar căutările vor continua şi în cursul acestei zile”, a mai transmis sursa citată.

Ministerul Apărării explică faptul că, începând cu ora 7.50, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

”MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, a mai transmis MApN.

Autorităţile române au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert în judeţul Tulcea, fiind vizate localităţile din graniţa cu Ucraina, avertizând populaţia asupra pericolului căderii de obiecte din spaţiul aerian, ca urmare a conflictului armat din Ucraina. Populaţia este asigurată că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federaţiei Ruse şi este sfătuită să sune la 112 dacă observă obiecte care cad din cer.

Mesaj RO-Alert în localităţile din județul Tulcea aflate la graniţa cu Ucraina privind un potenţial pericol / Mesajul avertizează că este posibil ca din spaţiul aerian să cadă obiecte

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here