Compania Fan Courier, liderul pieței locale de curierat, a avertizat asupra unui atac de tip phishing, o metodă online folosită pentru a sustrage bani, parole sau alte informații personale, informează profit.ro.

Astfel, clienții sunt rugați să verifice adresele de e-mail de pe care primesc informări legate de expedițiile firmei de curierat și să nu deschidă fișierele anexate, deoarece sunt infestate cu troieni.

Vă rugăm să verificați adresa de e-mail de pe care primiți informări legate de expedițiile FAN Courier și să NU deschideți fișierele anexate. De data aceasta, adresa de e-mail folosită seamănă în proporție foarte mare cu una reală. Subliniem faptul că baza noastră de date nu a fost afectată de această noua tentativă de atac cibernetic, datele fiecăruia dintre clienții noștri fiind în siguranță. Nu au existat pierderi de date sau breșe de securitate”, este mesajul companiei.

Fan Courier recomandă să nu fie deschise fișiere primite prin e-mail decât în cazul în care se cunoaște sursa. Totodată, clienții sunt avertizați să evite accesarea „ofertelor irezistibile” primite în mediul online, dar și folosirea unei soluții de securitate.

Pe 1 octombrie, sediul Fan Courier din Ștefănești, județul Ilfov, a fost evacuat, după ce directorul instituției a primit un e-mail care anunța că un colet va exploda. La fața locului au sosit echipaje de intervenție care, în urma cercetărilor, nu au descoperit însă nimic suspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here