Audi, divizie a grupului german Volkswagen AG, va renunţa din 2026 la maşinile cu motor pe benzină şi motorină, a anunţat publicaţia Sueddeutsche Zeitung, citând declaraţiile şefului Audi, Markus Duesmann, către reprezentanţii sindicatului şi ai conducerii companiei, transmite Reuters.

De asemenea, nu vor mai fi vândute nici modele hibride din 2026, compania urmând să se concentreze pe vehiculele electrice, scrie Agerpres.

Audi vrea să sărbătorească ultima premieră pentru un nou model de mașină cu motor cu combustie peste doar cinci ani. Construcția ultimului nou model de ardere va începe la mijlocul deceniului, a declarat vineri un purtător de cuvânt la Ingolstadt. 

Mașina va fi apoi vândută timp de aproximativ șapte ani, până în jurul anului 2032 sau 2033 – în funcție de cererea clienților, a spus purtătorul de cuvânt. După aceea, filiala VW va vinde numai vehicule cu acționare electrică, în întreaga lume. Purtătorul de cuvânt al Audi nu a dorit să spună dacă ultimul motor cu ardere va fi un SUV urban – sau mai precis: SUV-ul de clasă de lux Q8 – și dacă mașinile hibride nu vor mai fi vândute după aceea, scrie sueddeutsche.de.

Firma mamă Volkswagen are ca obiectiv să livreze anul acesta un milion de vehicule electrice. Grupul a anunţat recent că şi-a majorat investiţiile planificate în tehnologiile digitale şi vehiculele electrice până la 78 de miliarde de euro în următorii cinci ani, dintre care aproximativ 35 miliarde euro vor fi investite în mobilitate electrică.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here