Autocar cu 46 de pasageri, venit de la Rimini, zonă roșie de coronavirus, oprit la intrarea în România

Un autocar care venea de la Rimini, zonă în care au fost înregistrate numeroase cazuri de coronavirus, a intrat luni prin Vama Borş, fiind oprit la Oradea. Toţi cei 46 de pasageri urmează să fie plasaţi în carantină, transmite News.ro.

Autocarul a intrat în ţară luni dimineaţă prin Vama Borş, venind de la Rimini.

”Autocarul este oprit în Oradea, conţine persoane din zona Rimini (zonă roşie). Automat este dispusă carantina, autorităţile locale gestionează acum transferul”, au precizat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

În autocar se află 46 de persoane.

De asemenea, conforn Grupului de Comunicare Strategică, sunt în curs verificări, pentru a clarifica toate informaţiile despre caz, inlusiv legat de modul în care este gestionat.

Conform deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind impunerea unor restricţii de trafic dinspre şi înspre statele afectate de infecţia cu noul coronavirus, cetăţenii români care sosesc în ţară prin punctele de frontieră terestre venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în Italia, China, Iran şi Coreea de Sud intră în carantină instituţionalizată pe raza judeţului de graniţă sau în izolare la domiciliu, în funcţie de zona din care vin.

Accesul cetăţenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis doar cu condiţia obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here