Cum explică Dorina Chiriac alegerea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuși. „Mi se pare în regulă”

dorina chiriac
Foto: Facebook/Dorina Chiriac

Actrița Dorina Chiriac a explicat, într-un comentariu pe Facebook la postarea lui Marius Manole pe aceeași temă, alegerea cântăreței Irina Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuși. Este o relație de o zi, un împrumut de imagine, a punctat artista, care a explicat pe larg și nevoia culturii de a se apropia de tineri, prin intermediul unor personaje pe care aceștia le agreează.

„Oameni buni, un ambasador de eveniment cultural nu e ambasador al României la Londra, nici măcar la Sofia, nu e ministru, nu are pe mână o funcție administrativă, o țară, un cătun etc. Un ambasador al unui eveniment cultural e un împrumut de imagine (cu tot ce înseamnă azi conceptul de imagine). E o relație de o zi.

Mi se pare clar mesajul transmis: Vrem să apropiem actul cultural de cei mai tineri. Despre adolescenți e vorba, căci ăsta e publicul Irinei Rimes.

E aroganță felul în care se plâng unii oameni de cultură de ignoranța celor mai tineri, pentru ca să le-nchidă ușa în nas când dau și ăia să intre, fie și accidental, na.

„Bă, inculților, cultura nu-i pentru voi. Bâști.”

„Ei, reaku mai vine.”

Justificarea decidenților, dar și intenția, mi se par în regulă: vor să ajungă la un segment de public (cel foarte tânăr și dezinteresat, în general, de asemenea activități culturale) la care au prin Irina Rimes acces facilitat.

Mi se pare că e foarte bine când figuri publice agreate de tineri (iar Irina e una dintre cele rare cu decență și bun gust) arată celor care îi urmăresc că educația și cultura le sunt necesare, îi modelează și le pot aduce bucurie”, a scris Dorina Chiriac la postarea lui Marius Manole pe același subiect.

„E o ieșire din grilă, poate fi nereușită încercare (deși nu văd cum), dar înțeleg. Suntem în 2020.

Dacă apare, ca de obicei, o personalitate legitimă (?) pentru un asemenea eveniment, va trece iar neobservat pentru adolescenți și tineri.

Iar mesajul perceput ar fi, tot ca de obicei: Nu vă băgați, băieți, că aici numai noi ne pricepem. Voi stați acolo pe margine, loazelor, și ascultați.

Nu, sigur că nu e ăsta mesajul transmis, dar cu siguranță este mesajul primit de obicei de cei mai mulți dintre tineri. (!)

So: Mission accomplished? There’s a chance.”, a mai punctat actrița pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here