Autoritățile de la Chișinău, despre exploziile de la Tiraspol: Pretext pentru tensionarea situației în regiunea transnistreană

Guvernul Republicii Moldova spune că atacul cu asupra clădirii așa-zisului minister al securității de la Tiraspol are drept obiectiv „crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate”.

Biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în orașul Tiraspol. Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite.

Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale. În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat”, a anunțat luni guvernul de la Chișinău într-un comunicat, potrivit Digi24.

O serie de explozii au fost raportate la Ministerul Securităţii de Stat (MGB) din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria.

Nu se știe, deocamdată, sursa deflagrației. Presa din stânga Nistrului scrie că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime, informează tv8.md.

În imaginile de la fața locului, pot fi văzute bucăți de aruncătoare de grenade.

De asemenea, au fost sparte și mai multe ferestre ale blocurilor de locuințe din preajma sediului MGB.

Circulația în zona clădirii a fost oprită. La fața locului au intervenit salvatorii și pompierii.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Biroului de Reintegrare au declarat că sunt în proces de documentare și analiză a acestui caz și vor reveni ulterior cu o declarație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here