Autoritățile mondiale în domeniul sănătății informează că nu există nicio dovadă că tratamentele cu ibuprofen ar agrava cazurile de COVID-19, iar acest antiinflamator poate fi utilizat în continuare pentru tratamentul simptomatic al bolii, la fel ca paracetamolul.

Supozițiile că ibuprofenul ar agrava boală, care au circulat în spațiul public, au fost astfel infirmate oficial de Organizația Mondială a Sănătății (OMS)Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și Sistemul de Servicii de Sănătate din Marea Britanie (NHS), informează Raportul de garda.

Mai mult, experții NHS au ținut chiar să precizeze că „pacienții pot lua paracetamol sau ibuprofen fără prescripție medicală (ca automedicație) pentru tratamentul simptomelor COVID-19, precum febra sau cefaleea„.

Cu alte cuvinte, medicii și pacienții sunt sfătuiți să folosească în continuare toate opțiunile de tratament, inclusiv paracetamol și antiinflamatoare nesteroidiene precum ibuprofen, pentru a trata febra sau durerile bolnavilor de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here