Autorul atacului de la sediul poliției din Paris se convertise la Islam

Bărbatul care a omorât ieri cu cuțitul patru oameni în sediul central al poliției din Paris se convertise la Islam în urmă cu un an și jumătate, a transmis AFP, citat de Agerpres.

Agresorul avea 45 de ani, era născut în Martinica, era informatician la Direcţia de informaţii a prefecturii poliţiei din Paris şi suferea de surditate.

El a înjunghiat mai întâi cu un cuţit de bucătărie trei persoane care se aflau în birourile serviciului său, iar apoi a lovit mortal o funcţionară administrativă pe o scară. În curtea clădirii, un poliţist i-a ordonat să lase cuţitul. Pentru că nu a vrut să lase armă albă, agresorul a fost împușcat în cap.

Potrivit presei franceze, informaticianul devenit criminal se certase cu șefa lui, deoarece refuza orice fel de interacțiune cu femei la locul de muncă. Din al Doilea Război Mondial nu a mai pierdut poliția pariziană un număr atât de mare de angajați în același atac.

Acest funcţionar „nu prezentase niciodată abateri comportamentale”, nici „cel mai mic semn de alertă”, a declarat ministrul francez de interne, Christophe Castaner.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a calificat joi drept o „adevărată dramă” moartea celor patru funcţionari ucişi în miezul zilei de un coleg la prefectura poliţiei din Paris, a transmis Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here