Averile ștabilor UDMR. Ultima fiță printre liderii maghiari: achiziționarea de case la Budapesta

Inquam Photos / Manases Sandor

Tot mai mulți aleși din partea UDMR la alegerile de anul trecut susțin că au proprietăți sau conturi în țara vecină, în timp ce liderii celorlalte minorități naționale investesc în fonduri de investiții, case și apartamente, scrie Europa Liberă.

Actualii deputați și senatori UDMR nu se pot lăuda cu averi comparabile cu ale lui Attila Verestoy, fostul lider multimilionar în euro al partidului, cel care a decedat în 2018, dar sunt oameni descurcăreți. Mai toți au case și terenuri în județele cu populație maghiară numeroasă, așa cum reiese din declarațiile de avere.

Însă, ultima modă pentru parlamentarul UDMR este să aibă proprietăți în Ungaria, nu doar Ținutul Secuiesc. Spre exemplu, deputatul Kulcsar-Terza József-György are un apartament la Budapesta pe care l-a cumpărat anul trecut. El mai deține și o casă de vacanță în România.

Kolcsar Anquetil, deputat UDMR de Mureș, este unul dintre cei mai înstăriți parlamentari ai uniunii maghiare. El deține trei terenuri agricole de o sută de hectare, trei terenuri intravilane de trei hectare, două case de locuit, spații comerciale. Se înscrie și el în moda parlamentarilor UDMR cu proprietăți în Ungaria, unde a cumpărat un apartament în Budapesta. Însă, conturile bancare sunt în România și sunt în lei, au o valoare de aproape 800.000 de lei. A creditat și două firme cu o sumă care trece de peste 1,2 milioane de lei.

Zece terenuri are și deputata Biro Rozália-Ibolya. Proprietățile sunt în județele Bihor, Cluj și Harghita. Are și o casa de locuit în Cluj, de aproape 500 metri pătrați, o casă în Harghita și o casă de vacanță în Mureș, dar și două apartamente. Deține și o casă de peste 500 de metri pătrați în Ungaria. Aceasta a mai trecut că ar fi vândut un teren în Vama Veche pe care a luat aproape 400.000 de euro.

Președintele partidului, Kelemen Hunor, deține două terenuri agricole: unul în Harghita (4.000 metri pătrați) și unul în Cluj (peste 700 de metri pătrați). Deputatul mai deține și trei terenuri intravilane. Hunor are și trei case de locuit, două în Cluj-Napoca și una în Cristuru-Secuiesc. Cea mai mică dintre locuințe are 110 metri pătrați.

Deputatul UDMR este și un iubitor de artă. El deține tablouri de 6.000 de euro, conform declarației de avere. Hunor nu primește doar indemnizația de parlamentar, peste 130.000 de lei, ci și salariu din partea UDMR, de 125.000 de lei pe an. Și soția sa este angajată la partid, având venituri anuale de 64.000 de lei.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here