Cinci avioane F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române au participat alături de un bombardier strategic american de tip B-52 Stratofortress la un exercițiu aerian în spațiul aerian românesc, informează MApN.

Exercițiul, intitulat South Paw, a fost coordonat de Componenta Operațională Aeriană din Statul Major al Forțelor Aeriene și de Forțele Aeriene Americane dislocate în Europa (USAFE) și a inclus misiuni de interceptare și escortă executate cu cinci aeronave de tip F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană de la Borcea, alături de o aeronavă americană B-52 Stratofortress.

Exercițiul a avut drept scop întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianței – Nord Atlantice în zona de Sud-Est a Europei contribuind de asemenea la sporirea încrederii României privind implicarea Statelor Unite ale Americii în asigurarea securității regionale”, conform MApN.

Participarea aeronavelor românești la acest tip de activități permite antrenarea personalului în executarea unor astfel de misiuni și contribuie la dezvoltarea cooperării multinaționale în domeniul aerian prin aplicarea unor proceduri comune, a mai precizat Ministerul Apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here