Bărbat din Botoșani, anchetat după ce s-a vaccinat a treia oară. Ar mai fi vrut să facă și alte doze, pentru că „vedea și auzea mai bine”

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Un bărbat de 49 de ani din Botoşani este anchetat de poliție după ce și-a făcut a treia doză de vaccin la un punct de vaccinare din Dorohoi. El a recunoscut că făcuse și rapelul abia după ce a fost vaccinat a treia oară și a spus că ar mai fi vrut să facă și alte doze, pentru că „se simţea mai bine, vedea şi auzea mai bine”, potrivit site-ului Monitorul de Botoșani.

Profitând de aglomerația de la punctul de vaccinare din centrul municipiului Dorohoi, bărbatul s-a așezat la coadă și a reușit să se vaccineze înainte ca datele sale să fie verificate în sistemul informatic, unde sunt înregistrați toți cei care s-au vaccinat, scrie Monitorul de Botoșani.

Abia după ce s-a vaccinat a treia oară și după ce sistemul a afișat datele lui, el a recunoscut că făcuse rapelul în urmă cu o săptămână. Bărbatul a mai spus că ar fi vrut să se vaccineze și a patra oară, pentru că „se simţea mai bine, vedea şi auzea mai bine”.

El a fost ținut câteva ore sub supraveghere medicală, dar nu a dezvoltat nicio reacție puternică. Autoritățile sanitare afirmă că îl vor supraveghea în continuare.

„La nivelul DSP a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care a fost firul evenimentelor şi cine se face răspunzător de situaţia creată. Vom lua declaraţii de la toţi cei implicaţi şi vom vedea la final ce măsuri se impun. Cel mai probabil, acele persoane nu vor mai fi detaşate în centre de vaccinare. A fost anunţată şi Poliţia. Persoana vaccinată a spus că îşi dorea să primească şi a patra doză. A fost direcţionată către CPU Dorohoi, unde a stat câteva ore sub supraveghere, neavând nici o reacţie, dar starea lui va fi în continuare monitorizată”, a precizat Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani, care a recomandat și un examen psihiatric.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Urmează ca la finalul anchetei să fie dispuse măsurile procedurale”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul e cuvânt al IPJ Botoşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here