Barna: Am găsit în preşedintele Klaus Iohannis un susţinător şi un aliat în lupta pentru reforme reale

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Vicepremierul Dan Barna afirmă că una dintre priorităţile Guvernului va fi recondiţionarea şi modernizarea căilor ferate, „astfel încât trenul să redevină una din opţiunile preferate ale românilor”, menţionând că i-a spus preşedintelui Klaus Iohannis, la întâlnirea de joi, acest lucru, transmite News.ro.

„Am găsit în preşedintele Klaus Iohannis un susţinător şi un aliat în lupta noastră pentru a promova reforme reale în zona de infrastructură şi a companiilor de stat din acest sector”, subliniază Barna. El adaugă că, în privinţa companiilor de stat, „a existat un consens asupra necesităţii ca în conducerea lor să fie numiţi manageri profesionişti”, ceea ce „pentru multe astfel de companii ar fi o premieră”.

„Am găsit în preşedintele Klaus Iohannis un susţinător şi un aliat în lupta noastră pentru a promova reforme reale în zona de infrastructură şi a companiilor de stat din acest sector. În întâlnirea pe care am avut-o azi la Cotroceni, alături de colegul meu Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, i-am spus preşedintelui că, din punct de vedere al infrastructurii de transport, una dintre priorităţile actualului guvern va fi recondiţionarea şi modernizarea căilor ferate, astfel încât trenul să redevină una din opţiunile preferate ale românilor”, a scris Dan Barna, joi seară, pe Facebook.

El a adăugat că, pe de altă parte, proiectele de construcţie şi reparare a infrastructurii rutiere şi feroviare trebuie să fie planificate în aşa fel încât să fie fructificată la maximum oportunitatea fondurilor care vor veni prin PNRR.

„Aceasta este o oportunitate pe care colegul meu Cătălin Drulă o înţelege foarte bine şi lucrează intens pentru a o transforma în realitate. Am discutat aplicat despre câteva dintre proiectele prioritare în următorii ani”, a menţionat liderul USR.

Barna a afirmat că, în privinţa companiilor de stat, a existat un consens asupra necesităţii ca în conducerea lor să fie numiţi manageri profesionişti, capabili să le administreze performant în interesul şi beneficiul public, adăugând: „Pentru multe astfel de companii ar fi o premieră”.

„În contextul oportunităţii resurselor asigurate de PNRR şi a necesităţii deja dramatice de a face reforme structurale în următoarele luni, obiectivele şi mizele acestui guvern nu pot fi decât reformiste, oricâtă rezistenţă inerţială întâlnim în sistem”, a conchis Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, două şedinţe la Palatul Cotroceni, fiind convocaţi ministrul Culturii, ministrul Transporturilor şi vicepremierul Dan Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here