Barna: „Ştiam că există o situaţie de comunicare dificilă între prim-ministru şi ministrul Finanţelor”

Inquam Photos / George Calin

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat că exista de mai multă vreme o „situaţie de comunicare dificilă” între premierul Florin Cîţu şi Alexandru Nazare, revocat joi din funcţia de ministru de Finanţe.

Barna a mai precizat, pentru Digi 24, că joi dimineaţă, „la prima oră”, premierul l-a anunţat în legătură cu intenţia de a-l revoca pe Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe, după ce miercuri tot premierul precizase că intenţionează să îi ceară demisia acestuia.

„Ştiam că există o situaţie de comunicare dificilă între prim-ministru şi ministrul Finanţelor. Mai menţionase domnul premier acest lucru în alte întâlniri. A spus că nu mai funcţionează colaborarea şi că a decis să facă această remaniere. Fiind o nominalizare din portofoliul PNL, am respectat decizia, nu am avut obiecţiuni. (…) Au mai fost diverse blocaje ale unor acte normative la Ministerul de Finanţe, unele s-au deblocat, altele, din păcate, nu”, a precizat vicepremierul.

Barna a declarat că reforme importante sunt dependente de reactivitatea Ministerului de Finanţe, dar a subliniat că nu doreşte să facă evaluări, având în vedere că portofoliul respectiv aparţine PNL.

Vicepremierul a negat că ar fi existat tensiuni în cadrul şedinţelor de guvern, în contextul alegerilor interne din PNL.

„Nu am simţit acest lucru în şedinţa de guvern de astăzi, spre exemplu. Nu am văzut elemente de tabere, în ceea ce însemna poziţionarea guvernului pe actele normative de pe ordinea de zi de astăzi. Cum decid colegii de coaliţie de la PNL să administreze această perioadă de campanie electorală este, evident, exclusiv, decizia dânşilor şi nu sunt foarte multe lucruri de comentat aici”, a mai spus el.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe, precum şi decretul privind desemnarea premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Finanţelor.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, remanierea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here