Într-o intervenție telefonică, marți seară, la B1 TV, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că Laura Codruța Kovesi a făcut jocurile americanilor și europenilor.

Întrebat de Silviu Mănăstire dacă SUA a intervenit în procedurile de numire a procurorilor-șefi din România, în perioada în care el era președinte al României, Traian Băsescu a precizat că „niciodată”.

Însă, în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, el a spus că a fost „recuperată” mai târziu, de americani și europeni, după ce a fost numită în funcție.

În mod categoric, numirea s-a făcut pe propunerea doamnei Macovei, dacă bine îmi aduc aminte, și a doua numire s-a făcut pe înțelegerea dintre mine și Ponta. Deci, nicio discuție, știu eu, cu Biden sau cu oricine altcineva. Nu, niciodată (n.r. – nici la propunerea Ambasadei SUA sau a fostului ambasador Mark Gitenstein). (…) Nu este niciun secret că Maior a susținut-o și el pe Kovesi, la fel cum am susținut-o și eu.

În mod cert, nu s-au implicat în numire, chiar dacă și-au dorit o anumită numire. La mine, nu a venit niciodată, nici ambasador, nici Biden, nici vreun șef de stat să-mi propună numirea. Însă, este cert că ei și-au recuperat-o, ca să nu spun altfel, după ce a fost numită, iar acum au extras-o frumos și au pus-o la păstrare la Bruxelles”, a mai declarat, la B1 TV, Traian Băsescu.

Mai mult, când Silviu Mănăstire l-a întrebat care ei, fostul șef de stat a replicat: „Și europenii, și americanii”.

Foto: Senatorul Traian Basescu face declaratii in Parlament, marti, 20 iunie 2017. Inquam Photos / Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here